FotoRecept | Nevarený džem z čierných ríbezlí
Pridané: 23.7.2015
Tento spôsob spracovania ríbezlí ma veľmi zaujal, pretože zachováva najväčšie množstvo vitamínov pri zaváraní. Využitie: Výborný liek proti anémii ako aj liek proti chorobám priedučiek (vylieči aj chronický zápal priedušiek). Obrovský zdroj vitamínu C a železa hlavne pre zimné obdobie. Použitie: Podávať ako liek pri ťažkostiach s chudokrvnosťou-anémii, prieduškami a nedostatkom vitamínu C. Preventívne posilnenie imunity v prechodných obdobiach – zvýšenie prísunu vitamínu C. Ak ho máte dosť, môžete ho používať ako klasický lekvár na palacinky, chlieb s maslom a lekvárom, taktiež je výborný ako časť plnky do torty. Z dávky 1 kg ríbezlí my vyšlo 6 pohárikov (300 ml) a ja ich pre istotu skladujem niekde vzadu v chladničke. Tak vyskúšate ?
ZOBRAZIŤ RECEPT
Fotorecept | Lemon curd
Pridané: 7.5.2014
Lemon curd je citrónový krém. Mám veľmi rada jeho jemne kyselkavú chuť. Nikdy som nevedela urobiť dobrý citrónový krém, až kým som si neurobila pred približne troma rokmi prvý krát doma Lemon curd. Krém je vhodný na priamu konzumáciu napr. palacinky, dolky, do pečených buchiet alebo ho možno natrieť na pečivo. Môžete ním ochutiť maslový krém do zákuskov alebo tort a v kombinácii s mascarpone je to hotové nebíčko. Pre všetkých ktorí tento krém ešte neskúšali, odporúčam. Najmä milovníci kyselkavej chuti by nemali otáľať. Videla som už tiež i pomarančový, tzv. Orange curd, avšak ten som ešte neskúšala.
ZOBRAZIŤ RECEPT