Ako na čistenie ryby?

Rozbieha sa nám sezóna rybolovu, preto sme pripravili zopár rád, ktoré sa vám určite zídu pri čistení rýb. Nech sa páči, uľahčite si nielen čistenie ale aj spracovanie rybieho mäsa:

  1. Aby mäso z kapra už nikdy viac nezapáchalo, nechajte živého kapra pred zabitím 1-2 dni v čerstvej vode, ktorú sa postupne vymieňajte.
  2. Pitvanie – rybu položte na doštičku, brucho rozrežte a vnútornosti opatrne vyberte, aby ste nepoškodili žlč.
  3. Šupín z ryby sa zbavíte najlepšie škrabkou na šupiny. Tie sťahujte smerom od chvosta k hlave hneď po zabití, aby šupiny nezaschli.
  4. Kožu z ryby sťahujeme tak, že rybu naplocho rozrežeme na dve polovice a širokým, ostrým nožom oddelíme kožu od mäsa, pričom ryba je položená kožou na doske.
  5. Ak chcete aby bola ryba pekne sfarbená od rôsolu na modro, polejte ju horúcim octom a počkajte kým koža zmodrie.
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *