Ako na čistenie ryby?

Recept Ako na čistenie ryby?

Pridal: najrecept, 11.6.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 11.6.2013

Kategorie:

[dropcap][/dropcap]Rozbieha sa nám sezóna rybolovu, preto sme pripravili zopár rád, ktoré sa vám určite zídu pri čistení rýb. Nech sa páči, uľahčite si nielen čistenie ale aj spracovanie rybieho mäsa:
  1. Aby mäso z kapra už nikdy viac nezapáchalo, nechajte živého kapra pred zabitím 1-2 dni v čerstvej vode, ktorú sa postupne vymieňajte.
  2. Pitvanie - rybu položte na doštičku, brucho rozrežte a vnútornosti opatrne vyberte, aby ste nepoškodili žlč.
  3. Šupín z ryby sa zbavíte najlepšie škrabkou na šupiny. Tie sťahujte smerom od chvosta k hlave hneď po zabití, aby šupiny nezaschli.
  4. Kožu z ryby sťahujeme tak, že rybu naplocho rozrežeme na dve polovice a širokým, ostrým nožom oddelíme kožu od mäsa, pričom ryba je položená kožou na doske.
  5. Ak chcete aby bola ryba pekne sfarbená od rôsolu na modro, polejte ju horúcim octom a počkajte kým koža zmodrie.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť