NajRecept.sk Ako na čistenie ryby?
Ako na čistenie ryby?
Recept Ako na čistenie ryby?
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   11.6.2013

Ako na čistenie ryby?

[dropcap][/dropcap]Rozbieha sa nám sezóna rybolovu, preto sme pripravili zopár rád, ktoré sa vám určite zídu pri čistení rýb. Nech sa páči, uľahčite si nielen čistenie ale aj spracovanie rybieho mäsa:
  1. Aby mäso z kapra už nikdy viac nezapáchalo, nechajte živého kapra pred zabitím 1-2 dni v čerstvej vode, ktorú sa postupne vymieňajte.
  2. Pitvanie - rybu položte na doštičku, brucho rozrežte a vnútornosti opatrne vyberte, aby ste nepoškodili žlč.
  3. Šupín z ryby sa zbavíte najlepšie škrabkou na šupiny. Tie sťahujte smerom od chvosta k hlave hneď po zabití, aby šupiny nezaschli.
  4. Kožu z ryby sťahujeme tak, že rybu naplocho rozrežeme na dve polovice a širokým, ostrým nožom oddelíme kožu od mäsa, pričom ryba je položená kožou na doske.
  5. Ak chcete aby bola ryba pekne sfarbená od rôsolu na modro, polejte ju horúcim octom a počkajte kým koža zmodrie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár