Ako na čistenie ryby?

Pridal: najrecept, 11.6.2013
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 11.6.2013
Kategorie:
[dropcap][/dropcap]Rozbieha sa nám sezóna rybolovu, preto sme pripravili zopár rád, ktoré sa vám určite zídu pri čistení rýb. Nech sa páči, uľahčite si nielen čistenie ale aj spracovanie rybieho mäsa:
- Aby mäso z kapra už nikdy viac nezapáchalo, nechajte živého kapra pred zabitím 1-2 dni v čerstvej vode, ktorú sa postupne vymieňajte.
- Pitvanie - rybu položte na doštičku, brucho rozrežte a vnútornosti opatrne vyberte, aby ste nepoškodili žlč.
- Šupín z ryby sa zbavíte najlepšie škrabkou na šupiny. Tie sťahujte smerom od chvosta k hlave hneď po zabití, aby šupiny nezaschli.
- Kožu z ryby sťahujeme tak, že rybu naplocho rozrežeme na dve polovice a širokým, ostrým nožom oddelíme kožu od mäsa, pričom ryba je položená kožou na doske.
- Ak chcete aby bola ryba pekne sfarbená od rôsolu na modro, polejte ju horúcim octom a počkajte kým koža zmodrie.
KOMENTÁRE K RECEPTU