Torta kinder mliečny rez
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Korpus:
8 ksvajce
200 gpráškový cukor
6 PLvlažná voda
6 PLolej
300 ghladká múka
40 gkakao
1 balenieprášok do pečiva
Krém:
(jemný) 250 gtvaroh
400 gkyslá smotana
3 PLpráškový cukor
1 baleniestužovač
Zdobenie:
stuha
4 balenialentilky
4 baleniakinder čokoláda
Cesto
- Žĺtka spolu s cukrom vymiešame do peny a striedavo vmiešavame po lyžičkách olej a vodu.
- Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a spolu s múku zmiešanou s práškom do pečiva a kakaom striedavo striedavo primiešavame k žĺtkam.
- Cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme na dva vymastené s múkou vysypané plechy. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C 5-8 minút (tak aby cesto nebolo tvrdé a ani nedopečené, kontrolujeme špajdlou).
- Z vychladnutého cesta pomocou formy na tortu alebo taniera vykrojíme guľatý korpus a okraj si odložíme. Zopakujeme na druhom plechu a oba okraje, ktoré nám zostali priložíme k sebe a vykrojíme tretí guľatý korpus
- Tvaroh a smotanu zmiešame s cukrom . V druhej väčšej mise zmiešame stužovač so 100ml vlažnej vody a postupne primiešame tvarohovú zmes. 3 PL krému si odložíme na potretie povrchu (nie do chladničky).
- Prvý korpus vložíme do tortovej formy, natrieme polovicou krému, na to uložíme druhý korpus, natrieme krém a nakoniec uložáme posledný korpus. Dáme na 1/2 hodiny do chladničky.
- Po krátkom zachladení odstránime okraj tortovej formy, povrch torty a okraje natrieme odloženým krémom.
- Z každej kinder čokoládky odkrojíme jeden dielik. Dieliky odložíme a čokoládky prikladáme na okraje torty. Okrojené dieliky ukladáme na vrch torty po obvode, odrezanou časťou k čokoládkam. Nakoniec uložíme lentilky a povrch torty. Zviažeme ozdobnou stuhou cez strednú časť čokoládok a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 1 hodinu.
KOMENTÁRE K RECEPTU