Špenátovo-mäsová roláda

Recept Špenátovo-mäsová roláda

Pridal: najrecept, 26.5.2013

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

3 ksvajce
1 hlávkašpenát
400 gmleté hovädzie mäso
100 gslanina
1 kscibuľa
200 gpolohrubá múka

Omáčka:

paradajková šťava
250 mlsmotana na šľahanie
čierne mleté korenie
vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Špenát nadrobno nakrájame. Vajíčko vymiešame s múkou do cesta. Vmiešame 1/2 nakrájaného špenátu a necháme chvíľu odstáť. 2. Cesto rozdelíme na dve polovice. 3. Jednu polovicu rozvaľkáme na cesto v hrúbke 2 cm.  Na cesto rozložíme vrstvu mäsa so špenátom a zrolujeme. Konce dobre spojíme aby sa nám roláda nerozpadla. Potrieme žĺtkom a dáme do vyhriatej rúry piecť pri teplote 200 °C počas 15 - 20 minút. 4. Omáčka: cibuľu nakrájame najemno a opečieme dozlata. Pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Po chvíli pridáme paradajkovú šťavu a smotanu. Necháme povariť približne 15 minút. 5. Druhú polovicu cesta rozvaľkáme na tenký šúľok a rozkrájame na 2 cm hrubé kúsky. Stlačením a ťahaním získame malé rezančeky, dáme povariť kým vyplávajú na povrch.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť