Fotorecept | Kvasené uhorky (Kvašáky)
Pridané: 12.5.2015
Nepochybne patria medzi sezónne špeciality tu na Slovensku. Robia sa na tisíc spôsobov, každý si do pohára k uhorkám pridáva iné ingrediencie, rôzne bylinky, príchute, kreniny a chlieb. Ja robím úplne jednoduché, s cibuľou, korením, kôproma hlavne bez chleba - funguje to aj bez neho :)
ZOBRAZIŤ RECEPT
Domáca parená knedľa
Pridané: 26.12.2020
Už si ani nepamätám, kedy som naposledy kupovala knedlík z obchodu. Vo väčšine si urobím cesto sama a v starom hrnci robím jeden knedlík za druhým. Zo začiatku to bola pre mňa veľká katastrofa, ani jeden knedlík mi nevyšiel, ale teraz to je úplne iné. Objavila som recept, podľa ktorého robím knedle už roky a vždy sa vydaria. Je pekne nadýchaný. Samozrejme najlepší je čerstvý, ale ak vám zostane, skúste si ho napríklad vysmažít vo vajíčku a pripraviť ho ako chlebíček vo vajíčku.
ZOBRAZIŤ RECEPT