Fusilli s nivovou omáčkou

Pridal: najrecept, 30.5.2013
Kategorie: Zdravé recepty, Cestoviny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak použijeme bezlepkové cestoviny, môžme toto jedlo podávať i alergikom na lepok.
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 30.5.2013
Kategorie: Zdravé recepty, Cestoviny
SUROVINY
500 gcestoviny Fusilli
200 gsyr Niva
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
1 PLmaslo
400 gkyslá smotana
čierne mleté korenie
soľ
1 viazaničkabazalka
1.
Nivu rozdrvíme na drobné kúsky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.
2.
Na panvici roztopíme maslo a opečieme cibuľu spolu s cesnakom. Znížime teplotu na minimum.
3.
Pridáme syr a smotanu a za stáleho miešania zohrievame, kým sa syr úplne rozpustí. Omáčku dochutíme podľa chuti a pridáme čerstvú nasekanú bazalku.
4.
Cestoviny pripravíme podľa návodu. Primiešame omáčku a podávame v hlbokých tanieroch. Vrch môžme ozdobiť strúhaným syrom a lístkami bazalky.
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU