Šunkovo-syrový kiš
Pochúťka, ktorú môžete pripraviť kedykoľvek - na obed, večeru alebo rodinnú oslavu.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
1 balenielístkové cesto
250 mlsmotana na šľahanie
2 ksvajce
150 gšunka
(nastrúhaný) 150 gtvrdý syr
100 ghrášok
50 gšampiňóny
bazalka
soľ
- Lístkové cesto necháme rozmraziť a na pomúčenej doske vyvaľkáme kruh. Cesto uložíme do vymastenej okrúhlej formy.
- Šunku nakrájame na pásiky, šampiňóny na malé kúsky a spolu s hrachom uložíme na cesto. Posypeme bazalkou a trochou soli a opatrne premiešame aby sme neroztrhli cesto.
- Celú zmes posypeme strúhaným syrom a zelejeme smotanou vyšľahanou s vajíčkami.
- Dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 200 °C približne 30 minút do zlatohneda.
KOMENTÁRE K RECEPTU