Šunkové krokety
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
150 gšunka
1 PLmaslo
1 PLpolohrubá múka
200 mlmlieko
70 gstrúhaný syr
petržlenová vňať
1 ksžĺtok
2 ksvajce
strúhanka
olej
soľ
- Pripravíme bledú zápražku z múky a masla. Zalejeme ju mliekom, nezabudnime poriadne rozmiešať aby sme nemali hrudky a omáčka bola hustá.
- Pridáme strúhaný syr, osolíme, premiešame. Odložíme z platne a necháme vychladnúť.
- Pridáme žĺtok, najemno nasekanú šunku a trochu strúhanky.
- Vypracujeme cesto, z ktorého tvarujeme krokety (guľaté alebo podlhovasté). Obalíme vo vyšľahanom vajci a strúhanke. Opečieme v rozpálenom oleji zo všetkých strán.
- Podávame teplé posypané petržlenovou vňaťou ako prílohu k mäsu.
KOMENTÁRE K RECEPTU