Slepačia polievka
Túto polievku pripravujeme pravidelne v nedeľu, keď chceme obmeniť klasickú hovädziu.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
1 kstučná sliepka
1 litervoda
1/2 šálkaryža
2 ksvajce
1 kscitrónová šťava
soľ
- Sliepku očistíme a vypitváme, rozpolíme a dáme variť do osolenej vody. Sliepka musí byť vo vode ponorená celá.
- Pridáme vnútornosti (pečeň, žalúdok a srdce) a varíme do mäkka.
- Pridáme umytú ryžu a varíme kým zmäkne. Odstavíme.
- Oddelíme žĺtka od bielok. Z bielkov vyšľaháme penu.
- Do žĺtkov pridáme citrónovú šťavu, štipku soli a rozmiešame. Pridáme bielkovú penu. Do zmesi pridáme 1/2 šálky vývaru, rozmiešame a pomaly po lyžiciach pridávame do vlažnej polievky aby sa nám pena z vajec nezrazila.
- Sliepku vykostíme, stehná, prsia, pečeň a žalúdok nakrájame na kúsky a vložíme do polievky.
- Podávame.
KOMENTÁRE K RECEPTU