Pečeňová paštéta

Recept Pečeňová paštéta

Pridal: najrecept, 16.4.2013

Kategorie: Teľacie mäso, Mäso, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

500 gteľacia pečeň
mlieko
200 gmasť
1 kscibuľa
1 KLmleté čierne korenie
2 ksvajce
1/2 šálkyšľahačka
2 KLsoľ
1 KLčerstvý nastrúhaný zázvor
1 ksnatvrdo uvarené vajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pečeň umyjeme pod tečúcou vlažnou vodou a namočíme na pár hodín do mlieka. 
  2. Odstránime blany a žilky a zomelieme (2 - 3 krát) v mlynčeku na mäso spolu s masťou.
  3. Pridáme žĺtky, očistenú a najemno nasekanú cibuľu, čierne mleté korenie a šľahačku. Vymiešame do peny.
  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme do peny.
  5. Formu v ktorej budeme paštétu piecť dobre vymastíme tukom a vyložíme mastným papierom. Rozotrieme rovnomerne paštétu.
  6. Prikryjeme mastným papierom.
  7. Do rúry vložíme pekáč s horúcou vodou, do neho vložíme pekáč s paštétou a pečieme 90 minút.
  8. Upečené necháme vychladnúť a odležať 1/2 dňa.
  9. Vyklopíme hotovú paštétu a podávame.
  10. Paštétu môžeme zakonzervovať do fľašiek alebo vhodných nádob.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť