Pečeňová paštéta

Pridal: najrecept, 16.4.2013
Kategorie: Teľacie mäso, Mäso, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 16.4.2013
Kategorie: Teľacie mäso, Mäso, Chuťovky
SUROVINY
500 gteľacia pečeň
mlieko
200 gmasť
1 kscibuľa
1 KLmleté čierne korenie
2 ksvajce
1/2 šálkyšľahačka
2 KLsoľ
1 KLčerstvý nastrúhaný zázvor
1 ksnatvrdo uvarené vajce
- Pečeň umyjeme pod tečúcou vlažnou vodou a namočíme na pár hodín do mlieka.
- Odstránime blany a žilky a zomelieme (2 - 3 krát) v mlynčeku na mäso spolu s masťou.
- Pridáme žĺtky, očistenú a najemno nasekanú cibuľu, čierne mleté korenie a šľahačku. Vymiešame do peny.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme do peny.
- Formu v ktorej budeme paštétu piecť dobre vymastíme tukom a vyložíme mastným papierom. Rozotrieme rovnomerne paštétu.
- Prikryjeme mastným papierom.
- Do rúry vložíme pekáč s horúcou vodou, do neho vložíme pekáč s paštétou a pečieme 90 minút.
- Upečené necháme vychladnúť a odležať 1/2 dňa.
- Vyklopíme hotovú paštétu a podávame.
- Paštétu môžeme zakonzervovať do fľašiek alebo vhodných nádob.
KOMENTÁRE K RECEPTU