Žravé palacinky s tvarohom, jahodami a medom
Pridané: 23.9.2020
Ja zvyčajne palacinkové cesto pripravujem so štipkou cukru a niekedy ho nahradím aj medom. Určite vyskúšajte. Palacinky tak budú po upečení krásne zlaté. Najradšej máme palacinky s jahodami a preliate znovu medom, s kopčekom šľahačky a v lete aj s kopčekom zmrzliny. Ja mám rada kombináciu kyslej polievky a druhé jedlo sladké, takže ak máme doma napríklad kapustovú polievku, druhý chod sú palacinky. Autor: Dulinka
ZOBRAZIŤ RECEPT
Quesadillas plnené špenátom, avokádom, karamelizovanou cibuľkou a feta
Pridané: 28.5.2015
Otvárajú sa vám chuťové poháriky už pri pohľade? Toto bola naozaj ohromná večera. Úplná dokonalosť by to bola, keby som tortilly pripravila vlastnoručne, no tieto boli celozrnné, zo supermarketu. Sľubujem, najbližšie vyskúšam nejaký overený mexický recept a napíšem vám o tom viac. V Mexiku quesadilla predstavuje placku z kukuričnej múky. Inak povedané tortilla sa zahrieva kým nie je dosť mäkká, aby sa dala preložiť na polovicu a naplniť. Zvyčajne je naplnená Oaxaca syrom, ktorý pochádza z Mexika a má vláknitú štruktúru. Vyrába sa z kravského alebo byvolieho mlieka a pripomína svojou konzistenciou taliansku mozzarellu. Quesadilla sa potom dopečie na horúcom kamennom kruhu, kým sa syr úplne roztaví. Kukuričné cesto sa pripravuje bez prídavku akéhokoľvek oleja. Často sa podávajú so zelenou alebo červenou salsou, nakrájanou cibuľou, guacamole a mexickou kyslou smotanou. Iné bežné náplne sú zemiaky s chorizo, huby a rôzne druhy mäsa. V niektorých oblastiach sa quesadillas tiež plnia ďalšími prísadami, okrem náplní, ktoré už majú: avokádom alebo guacamole, paradajkami, chilli, či koriandrom. Vhodné sú na večeru pre 2 osoby.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Letné osviežujúce jahodové tiramisu
Pridané: 7.5.2021
Pokiaľ máte radi nepečené dezerty a k tomu ešte aj osviežujúce, tak určite neprehliadnite tento recept. Jahody ešte sú, tak ich musíme nejako zužitkovať. Klasické dezerty s jahodami a želatínou sme tu už videli, tak vyskúšame penové tiramisu s mascarpone a šľahačkou. Nič viac do krému nejde, žiadna káva, pretože tá v kombinácii s jahodami nevytvára veľmi dobrú chuť.
ZOBRAZIŤ RECEPT