Nanukové rezy

Nanukové rezy

By 1. apríla 2013

Chutný koláč na každú príležitosť.

Ingredients

Instructions

  1. 4 vajcia rozklepeme a oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme ich spolu s cukrom do jemnej peny. Počas šľahania pridávame postupne uvarenú kávu.
  2. Mleté orechy, múku a kypriaci prášok pridáme do vyšľahanej zmesi. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame.
  3. Na plech položíme papier na pečenie, aby sa nám cesto neprichytilo. Vylejeme pripravenú zmes a pečieme 25 minút na teplote 180 °C. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  4. Mlieko spolu s vanilkovým cukrom dáme variť v hrnci. Počas varenia pridáme Zlatý klas, ktorý sme predtým rozmiešali v troche mlieka. Uvarenú zmes necháme vychladnúť.
  5. Práškový cukor, maslo a žĺtko zmiešame v miske spolu s vychladnutou zmesou a pridáme 3 PL rumu.
  6. Zmes poriadne premiešame, natrieme na cesto a dáme do chladu stuhnúť.
  7. Po stuhnutí posypeme nastrúhanú čokoládu na varenie.

Nanukové rezy

Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (4 hlasov, priemerne: 2,75 z 5)
Loading...

5 odpovedí na Nanukové rezy

  1. Martina

    Dobry den,
    rada bych vedela co je to Zlaty klas,ktery pouzivate pri peceni nekterych vasich dobrot.
    Za odpoved predem moc dekuji.

    Martina

    PS: stranky jsou moc pekne delane,a rada hledam ve vasich receptech.

    • najrecept

      Dobrý deň pani Martina, teší nás, že sa Vám stránka páči. Zlatý Klas je krémový prášok u Vás v ČR známy ako vanilkový puding, má rovnaké zloženie ako Zlatý Klas. Je určený do krémov rôznej hustoty. Dávkovanie je rovnaké ako u Zlatého Klasu:
      – hustý krém – 1/2 l mlieka,
      – stredne hustý – 800 ml mlieka
      – riedky – 1 l mlieka

      Dúfam, že Vám informácia pomohla a v prípade ďalších nejasností môžete napísať, radi odpovieme 🙂 Prajeme Vám pekný deň

  2. Anna

    Dobrý den, chcem upiect tortu – može byt z tejto istej dávky?

  3. Eva

    Ta kava tam je velmi potrebna?
    Pretoze ja kavu vobec nemusim
    Alebo ci by som nemohla dat menej alebo vynechat bol by to problem?dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *