Lieskovo-orechový zákusok
Na jazyku sa rozplývajúci zákusok. Recept som získala od kolegyne z práce,
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
9 ksbielok
9 PLkryštálový cukor
3 PLhladká múka
2 PLolej
1 balenieprášok do pečiva
štipkasoľ
100 gvlašké orechy
100 glieskovce
nutela
3 PLstrúhanka
plátytortové oblátky
Plnka:
700 mlmlieko
9 ksžĺtok
(čokoládový) 3 ks puding
9 PLkryštálový cukor
(70 ) 1/2 balenia% čokoláda
250 gmaslo
- Korpus: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne zašľahávame cukor tak, aby sa cukor rozpustil.
- V ďalšej mise zmiešame múku, strúhanku, prášok do pečiva a striedavo vmiešavame olej a vyšľahaný bielok s cukrom. Vyšľaháme do hladkého cesta.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme ho tenkou vrstvou masla. Posypeme polovicou nasekaných orechov a polejeme cesto, ktoré urovnáme .
- Dáme piecť do predhriatej rúry na približne 30 minút pri teplote 180 °C. Cesto by malo byť ružové.
- Po dopečení natrieme cesto vrstvou nutely. Na natreté cesto uložíme tortové oplátky.
- Pripravíme si druhý plech a na ten preklopíme korpus oblátkou nadol a korpusom na vrch. Dáme na chladné miesto.
- Plnka: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
- Z mlieka, cukru a čokoládového pudingu uvaríme puding. Do uvareného pudingu zamiešame žĺtky a roztopenú čokoládu. Vymiešame hladký krém.
- Do vlažného krému zašľaháme zmäknuté maslo.
- Krém natrieme v hrubej vrstve na korpus, posypeme nasekanými a mletými orechmi. Dáme chladiť do chladu aspoň na 2 - 3 hodiny.
KOMENTÁRE K RECEPTU