Lieskovo-orechový zákusok

Recept Lieskovo-orechový zákusok

Pridal: Katka, 4.4.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na jazyku sa rozplývajúci zákusok. Recept som získala od kolegyne z práce,

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 4.4.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Cesto:

9 ksbielok
9 PLkryštálový cukor
3 PLhladká múka
2 PLolej
1 balenieprášok do pečiva
štipkasoľ
100 gvlašké orechy
100 glieskovce
nutela
3 PLstrúhanka
plátytortové oblátky

Plnka:

700 mlmlieko
9 ksžĺtok
(čokoládový) 3 ks puding
9 PLkryštálový cukor
(70 ) 1/2 balenia% čokoláda
250 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Korpus: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne zašľahávame cukor tak, aby sa cukor rozpustil.
  2. V ďalšej mise zmiešame múku, strúhanku, prášok do pečiva a striedavo vmiešavame olej a vyšľahaný bielok s cukrom. Vyšľaháme do hladkého cesta.
  3. Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme ho tenkou vrstvou masla. Posypeme polovicou nasekaných orechov a polejeme cesto, ktoré urovnáme .
  4. Dáme piecť do predhriatej rúry na približne 30 minút pri teplote 180 °C. Cesto by malo byť ružové.
  5. Po dopečení natrieme cesto vrstvou nutely. Na natreté cesto uložíme tortové oplátky.
  6. Pripravíme si druhý plech a na ten preklopíme korpus oblátkou nadol a korpusom na vrch.  Dáme na chladné miesto.
  7. Plnka: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
  8. Z mlieka, cukru a čokoládového pudingu uvaríme puding. Do uvareného pudingu zamiešame žĺtky a roztopenú čokoládu. Vymiešame hladký krém.
  9. Do vlažného krému zašľaháme zmäknuté maslo.
  10. Krém natrieme v hrubej vrstve na korpus, posypeme nasekanými a mletými orechmi. Dáme chladiť do chladu aspoň na 2 - 3 hodiny.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť