Domáca fazuľová polievka

Domáca fazuľová polievka

By 16. apríla 2013

Ingredients

Instructions

  1. Fazuľu premyjeme a necháme na noc močiť vo vode. 
  2. Na druhý deň v tej istej vode dáme variť spolu s bobkovým listom. Ochutíme mletým čiernym korením.
  3. Keď je fazuľa mäkká, pridáme mlieko a soľ. Namiesto mlieka môžeme použiť smotanu na varenie. Varíme na strednom ohni.
  4. Pripravíme zápražku: Na oleji speníme očistenú a najemno nasekanú cibuľu. Poprášime múkou a za stáleho miešania necháme zhnednúť. Podlejeme 100 ml vody premiešame habarkou a vmiešame do polievky aby sme nemali hrudky.
  5. Varíme ešte približne 15 minút.
  6. Odstavíme z ohňa a dochutíme octom a cukrom.
  7. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak.

Dobrú chuť.

 

Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *