Avokádová nátierka

Pridal: Katka, 28.4.2013
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Zdravé recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nátierku môžete použiť na jednohubky alebo namiesto masla a tak oživiť všedné raňajky. Nátierka vydrží uzavretá v nádobe v chlade aj dlhšie.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Katka, 28.4.2013
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Zdravé recepty
SUROVINY
1 ksavokádo
trochusoľ
3 KLcitrónová šťava
trochumleté čierne korenie
2 KLbazalka
- Avokádo očistíme, rozpolíme a nakrájame na malé kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou aby nám avokádo nestmavlo a udržalo si peknú zelenú farbu.
- Pomocou vidličky avokádo roztlačíme. Keďže je avokádo po dozretí mäkké ide to veľmi ľahko. Ak sa vám nechce pretláčať vidličkou môžete ho rozmixovať ponorným mixérom.
- Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou bazalky,ktorá môže byť čerstvá alebo sušená. Poriadne premiešame a natierame na jednohubky alebo malé opečené bagetky.
- Chutí vynikajúco i bez ďalších prísad. Ak nátierku hneď celú nespotrebujete, uzavrite ju v nádobe a uchovajte v chlade.
- Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU