Vanilkový krémeš
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
350 glístkové cesto
1 litermlieko
3 ksvanilkový puding
750 gbiely jogrut
2 baleniadlhé detské piškóty
8 PLkryštálový cukor
8 PLpráškový cukor
250 mlšľahačková smotana
čokoládové hobliny
1.
Rozmrazené lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Cesto popicháme vidličkou aby sme zabránili nadúvaniu. Plech vystelieme papierom na pečenie, uložíme lístkové cesto a pečieme pri teplote 200 °C 10 minút.
2.
Mlieko, pudingy a cukor rozmiešame a uvaríme hustý puding. Odstavíme a dobre vmiešame 500 g jogurtu. Pripravený krém rovnomerne rozotrieme na upečené cesto.
3.
Na puding uložíme piškóty husto na seba. Vložíme do chladničky.
4.
Šľahačku vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom. Jogurt zmiešame s práškovým cukrom a primiešame vyšľahanú šľahačku.
5.
Rovnomerne natrieme na piškóty a posypeme strúhanou čokoládou. Uložíme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU