Šampiňónové lasagne

Recept Šampiňónové lasagne

Pridal: najrecept, 5.3.2013

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto jedlo je vhodné ako obed s rodinou alebo priateľmi. Keď použijete namiesto klasického tvrdého syra Parmezán, dodáte tomuto už beztak vynikajúcemu jedlu lahodnú vôňu a chuť.

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 5.3.2013

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

250 glasagne
300 gčerstvé šampiňóny
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
olej
150 gnastrúhaný tvrdý syr
petržlenová vňať

Bešamel:

30 gmaslo
3 PLhladká múka
2 ksvajce
50 gnastrúhaný tvrdý syr
soľ
mleté čierne korenie
2 dclmlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Lasagne krátko povaríme v osolenej vode. Vyberieme a odložíme vychladnúť rozložené vedľa seba. 2. Cibuľu očistíme a nakrájame najemno. Opečieme na rozpálenom oleji dozlata. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a cesnak.  Premiešame a necháme podusiť 5 - 10 minút. 3. Osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a všetko spolu premiešame. Odstavíme z plameňa. 4. Bešamel: Na rozpustenom masle opražíme múku a zalejeme mliekom. Poriadne rozmiešame aby sme nemali hrudky a necháme povariť. Keď začne omáčka hustnúť a bublať odstavíme z ohňa a pridáme vajce, strúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie a ešte raz všetko spolu poriadne rozmiešame. 5. Zapekaciu misu vymastíme a ukladáme do nej po vrstvách pláty lasagní, udusenú šampiňónovú zmes, bešamelovú omáčku. Opakujeme a ukončíme bešamelovou omáčkou. 6. Vrch posypeme strúhaným syrom a vložíme zapiecť na 20 minút do predhriatej rúry na teplotu 180 °C.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť