Šampiňónové lasagne
Toto jedlo je vhodné ako obed s rodinou alebo priateľmi. Keď použijete namiesto klasického tvrdého syra Parmezán, dodáte tomuto už beztak vynikajúcemu jedlu lahodnú vôňu a chuť.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
250 glasagne
300 gčerstvé šampiňóny
1 kscibuľa
2 strúčikycesnak
olej
150 gnastrúhaný tvrdý syr
petržlenová vňať
Bešamel:
30 gmaslo
3 PLhladká múka
2 ksvajce
50 gnastrúhaný tvrdý syr
soľ
mleté čierne korenie
2 dclmlieko
1.
Lasagne krátko povaríme v osolenej vode. Vyberieme a odložíme vychladnúť rozložené vedľa seba.
2.
Cibuľu očistíme a nakrájame najemno. Opečieme na rozpálenom oleji dozlata. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a cesnak. Premiešame a necháme podusiť 5 - 10 minút.
3.
Osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a všetko spolu premiešame. Odstavíme z plameňa.
4.
Bešamel: Na rozpustenom masle opražíme múku a zalejeme mliekom. Poriadne rozmiešame aby sme nemali hrudky a necháme povariť. Keď začne omáčka hustnúť a bublať odstavíme z ohňa a pridáme vajce, strúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie a ešte raz všetko spolu poriadne rozmiešame.
5.
Zapekaciu misu vymastíme a ukladáme do nej po vrstvách pláty lasagní, udusenú šampiňónovú zmes, bešamelovú omáčku. Opakujeme a ukončíme bešamelovou omáčkou.
6.
Vrch posypeme strúhaným syrom a vložíme zapiecť na 20 minút do predhriatej rúry na teplotu 180 °C.
KOMENTÁRE K RECEPTU