Šampiňónové lasagne

Šampiňónové lasagne

By 5. marca 2013

Toto jedlo je vhodné ako obed s rodinou alebo priateľmi. Keď použijete namiesto klasického tvrdého syra Parmezán, dodáte tomuto už beztak vynikajúcemu jedlu lahodnú vôňu a chuť.

Ingredients

Instructions

1.
Lasagne krátko povaríme v osolenej vode. Vyberieme a odložíme vychladnúť rozložené vedľa seba.

2.
Cibuľu očistíme a nakrájame najemno. Opečieme na rozpálenom oleji dozlata. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a cesnak.  Premiešame a necháme podusiť 5 - 10 minút.

3.
Osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a všetko spolu premiešame. Odstavíme z plameňa.

4.
Bešamel: Na rozpustenom masle opražíme múku a zalejeme mliekom. Poriadne rozmiešame aby sme nemali hrudky a necháme povariť. Keď začne omáčka hustnúť a bublať odstavíme z ohňa a pridáme vajce, strúhaný syr, soľ, mleté čierne korenie a ešte raz všetko spolu poriadne rozmiešame.

5.
Zapekaciu misu vymastíme a ukladáme do nej po vrstvách pláty lasagní, udusenú šampiňónovú zmes, bešamelovú omáčku. Opakujeme a ukončíme bešamelovou omáčkou.

6.
Vrch posypeme strúhaným syrom a vložíme zapiecť na 20 minút do predhriatej rúry na teplotu 180 °C.

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *