Morčací guláš
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
50 ganglická slanina
700 gmorčacie mäso
1 kscibuľa
1 strúčikcesnak
2 ksmrkva
1 KLškrobová múčka
2 PLolej
soľ
mleté čierne korenie
štipkakajanské korenie
2 KLtymián
1/2 KLmajorán
200 mlkurací vývar
3 PLkyslá smotana
1.
Slaninu nakrájame, oškvaríme a odložíme na teplé miesto.
2.
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.
3.
Mrkvu očistíme a nakrájame na tenké kolieska.
4.
Maslo roztopíme spolu s výpekom zo slaniny a opečieme morčacie mäso nakrájané na kocky.
5.
Pridáme cibuľu, cesnak, mrkvu a premiešame. Osolíme, okoreníme a dochutíme všetkými druhmi korenia. Zalejeme vývarom a dusíme 25 minút.
6.
Škrobovú múčku rozmiešame v troške vody a pridáme k mäsu.
7.
Zmes prevaríme, pridáme kyslú smotanu a premiešame. Podávame teplé. Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU