Kapor na víne

Pridal: najrecept, 28.3.2013
Kategorie: Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Túto variantu prípravy kapra môžte použiť kľudne i na štedrovečerný stôl či ako sviatočný obed s rodinou.
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 28.3.2013
Kategorie: Ryby a morské plody
SUROVINY
1 kskapor
200 gmaslo
200 mlbiele víno
1 kscibuľa
8 ksuvarené vajce
4 PLolej
3 PLhorčica
1 PLocot
2 kscitrón
petržlenová vňať
5 bobúľcelé korenie
mleté čierne korenie
3 KLcukor
4 ksuvarený žĺtok
- Kapra po dĺžke rozrežeme a osolíme.
- Kúskami masla vyložíme zapekaciu misu, uložíme naň kapra, polejeme vínom, pridáme celé korenie a nasekanú petržlenovú vňať.
- Dáme piecť na 30 minút a počas pečenia polievame šťavou aby nám mäso nevyschlo.
- Kapra po dopečení necháme vychladnúť v šťave.
- Majonéza: 4 uvarené žĺtky roztlačíme, pridáme olej, nastrúhanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, horčicu, cukor a ocot. Rozmiešame, majonéza by mala mať hustejšiu konzistenciu.
- Kapra uložíme na dlhú misu, polejeme majonézou, obložíme na kolieska nakrájanými uvarenými tvrdými vajciami, citrónovými plátkami a petržlenovou vňaťou.
KOMENTÁRE K RECEPTU