NajRecept.sk Ryby a morské plody Kapor na víne
Kapor na víne
Recept Kapor na víne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   28.3.2013

Kapor na víne

Túto variantu prípravy kapra môžte použiť kľudne i na štedrovečerný stôl či ako sviatočný obed s rodinou.

Suroviny
1 ks
kapor
200 g
maslo
200 ml
biele víno
1 ks
cibuľa
8 ks
uvarené vajce
4 PL
olej
3 PL
horčica
1 PL
ocot
2 ks
citrón
petržlenová vňať
5 bobúľ
celé korenie
mleté čierne korenie
3 KL
cukor
4 ks
uvarený žĺtok
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kapra po dĺžke rozrežeme a osolíme.
  2. Kúskami masla vyložíme zapekaciu misu, uložíme naň kapra, polejeme vínom, pridáme celé korenie a nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Dáme piecť na 30 minút a počas pečenia polievame šťavou aby nám mäso nevyschlo.
  4. Kapra po dopečení necháme vychladnúť v šťave.
  5. Majonéza: 4 uvarené žĺtky roztlačíme, pridáme olej, nastrúhanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, horčicu, cukor a ocot. Rozmiešame, majonéza by mala mať hustejšiu konzistenciu.
  6. Kapra uložíme na dlhú misu, polejeme majonézou, obložíme na kolieska nakrájanými uvarenými tvrdými vajciami, citrónovými plátkami a petržlenovou vňaťou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár