Jemná knedľa s orechami

Jemná knedľa s orechami

By 4. marca 2013

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 25 minutes
  • Yield : 5

Ingredients

Instructions

1.
5 hrnčekov vymastíme maslom a vysypeme múkou. Petržlen uvaríme domäkka v slanej vode - pozor neprevaríme.

2.
Vo väčšej mise zmiešame spolu múku, soľ, mlieko, žĺtky  a vymiešame riedke cesto.Uvarený a na kocky nakrájaný petržlen primiešame do cesta spolu s toastom a nasekanými orechmi.

3.
Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zapracujeme pomaly do cesta.

4.
Hrnčeky naplníme do 2/3 cestom, vložíme do hrnca, podlejeme vriacou vodou tak aby voda siahala do 3/4 hrnčekov.

5.
Varíme od začatia varenia približne 25 minút.

6.
Vyberieme jeden hrnček, knedľu pomocou príborového noža uvoľníme od stien hrnčeka, vyklopíme a prekrojíme v strede. Ak je uvarená vyberieme všetky ostatné.

7.
Necháme chvíľu schladiť, vyklopíme z hrnčekov a nakrájame na kolieska. Podávame.

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *