Jemná knedľa s orechami

Recept Jemná knedľa s orechami

Pridal: najrecept, 4.3.2013

Kategorie: Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

2 hrnčekyhrubá múka
2 hrnčekymlieko
2 ksvajce
2 hrnčekytoast nakrájaný na kocky
hrsťnasekané vlašské orechy
1 kspetržlen
maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. 5 hrnčekov vymastíme maslom a vysypeme múkou. Petržlen uvaríme domäkka v slanej vode - pozor neprevaríme. 2. Vo väčšej mise zmiešame spolu múku, soľ, mlieko, žĺtky  a vymiešame riedke cesto.Uvarený a na kocky nakrájaný petržlen primiešame do cesta spolu s toastom a nasekanými orechmi. 3. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zapracujeme pomaly do cesta. 4. Hrnčeky naplníme do 2/3 cestom, vložíme do hrnca, podlejeme vriacou vodou tak aby voda siahala do 3/4 hrnčekov. 5. Varíme od začatia varenia približne 25 minút. 6. Vyberieme jeden hrnček, knedľu pomocou príborového noža uvoľníme od stien hrnčeka, vyklopíme a prekrojíme v strede. Ak je uvarená vyberieme všetky ostatné. 7. Necháme chvíľu schladiť, vyklopíme z hrnčekov a nakrájame na kolieska. Podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť