Zemiakové pagáče

Zemiakové pagáče

By 9. februára 2013

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 40 minutes

Ingredients

Instructions

1. Do misky dáme múku, kvások, vajce, olej a soľ. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré hneď rozvaľkáme a postrúhame naň polovicu masla a zemiakov.

2. Preložíme a necháme 20 minút kysnúť. Potom znova rozvaľkáme, postrúhame zvyšnú časť masla a zemiakov, preložíme a znova necháme rásť cca 20 minút.

3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáče, ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie.

4. Potrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a sezamom. Pečieme asi 40 minút pri teplote 180°C

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *