Zemiakové pagáče

Recept Zemiakové pagáče

Pridal: najrecept, 9.2.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 9.2.2013

Kategorie:

SUROVINY

500 ghladká múka
450 guvarené zemiaky
120 gmaslo
1 ksvajíčko
300 mlmlieko
20 gčerstvé droždie
100 mlolej
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Do misky dáme múku, kvások, vajce, olej a soľ. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré hneď rozvaľkáme a postrúhame naň polovicu masla a zemiakov. 2. Preložíme a necháme 20 minút kysnúť. Potom znova rozvaľkáme, postrúhame zvyšnú časť masla a zemiakov, preložíme a znova necháme rásť cca 20 minút. 3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáče, ktoré ukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. 4. Potrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a sezamom. Pečieme asi 40 minút pri teplote 180°C
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť