Vanilkový cheesecake
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
500 gRiccota
250 gBebe sušienky
120 gmaslo
120 gpochúťková smotana
120 gkryštálový cukor
2 ksvajce
1/2 PLvanilková aróma
vanilkový cheesecake
- Sušienky rozdrvíme v mixéri. Nezomeľte ich na prášok.
- Maslo roztopíme a v mise ho zmiešame s omrvinkami zo sušienok tak, aby sme dostali zrnitú masu.
- Rovnomerne túto hmotu rozložíme na dno okrúhlej formy pokrytej papierom na pečenie a trochou sušienkového cesta vystúpime v mise na okraje. Nechať odstáť v chladničke asi ½ hodinu.
- Vajcia jemne rozšľaháme a zmiešame s Ricottou alebo Mascarpone, smotanou, cukrom a vanilkovou arómou.
- Keď je hmota dostatočne celistvá, vylejeme ju na sušienkové cesto. Cheesecake pečieme 45 minút v predhriatej rúre na 180°C.
- Necháme vo vypnutej rúre odpočívať ešte 1/2 hodinu. Pred podávaním uložíme aspoň na 3 hodiny v chladničke.
KOMENTÁRE K RECEPTU