Vanilkový cheesecake

vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

By 28. februára 2013

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 45 minutes
  • Yield : 6
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

  1. Sušienky rozdrvíme v mixéri. Nezomeľte ich na prášok.
  2. Maslo roztopíme a v mise ho zmiešame s omrvinkami zo sušienok tak, aby sme dostali zrnitú masu.
  3. Rovnomerne túto hmotu rozložíme na dno okrúhlej formy pokrytej papierom na pečenie a trochou sušienkového cesta vystúpime v mise na okraje. Nechať odstáť v chladničke asi ½ hodinu.
  4. Vajcia jemne rozšľaháme a zmiešame s Ricottou alebo Mascarpone, smotanou, cukrom a vanilkovou arómou.
  5. Keď je hmota dostatočne celistvá, vylejeme ju na sušienkové cesto. Cheesecake pečieme 45 minút v predhriatej rúre na 180°C.
  6. Necháme vo vypnutej rúre odpočívať ešte 1/2 hodinu. Pred podávaním uložíme aspoň na 3 hodiny v chladničke.

Tip | Cheesecake podávame s omáčkou z lesného ovocia (maliny, čučoriedky resp. ich zmes) a namiesto vanilkovej arómy môžme  použiť napríklad aj pomarančovú kôru.

vanilkový cheesecake

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *