Tekvicovo-kurací hrniec

Recept Tekvicovo-kurací hrniec

Pridal: najrecept, 23.2.2013

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 23.2.2013

Kategorie: Mäso

SUROVINY

1,5 kgkuracie prsia
750 gtekvica
1 PLolivový olej
1 kscibuľa
1 ksmleté čierne korenie
4 strúčikycesnak
1 dclbiele víno
2 PLparadajkový pretlak
1/2 KLsušený tymián
1 konzervabiela fazuľa
1 ksbobkový list

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Kuracie mäso osolíme a okoreníme. Vo veľkom hrnci na rozpálenom oleji ho opečieme dohneda po dobu cca 6 minút. Mäso preložíme na tanier. 2. Na miernom ohni opečieme nakrájanú cibuľu a cesnak. Prilejeme víno a poriadne premiešame aby sme na dne nemali pripečené kúsky cibule. Pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, tymian a soľ. Pridáme opečené kuracie mäso a necháme zovrieť. 3. Všetko spolu prelejeme do zapekacej misy a dáme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C počas 20 minút. 4. Pridáme fazuľu a tekvicu. Prikryjeme a necháme piecť ďalších 20-30 minút, kým mäso a tekvica zmäknú. Pred podávaním vyberieme bobkové listy
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť