NajRecept.sk Mäso Tekvicovo-kurací hrniec
Tekvicovo-kurací hrniec
Recept Tekvicovo-kurací hrniec
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   23.2.2013

Tekvicovo-kurací hrniec

Suroviny
1,5 kg
kuracie prsia
750 g
tekvica
1 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
1 ks
mleté čierne korenie
4 strúčiky
cesnak
1 dcl
biele víno
2 PL
paradajkový pretlak
1/2 KL
sušený tymián
1 konzerva
biela fazuľa
1 ks
bobkový list
Postup receptu
Vytlačiť
1. Kuracie mäso osolíme a okoreníme. Vo veľkom hrnci na rozpálenom oleji ho opečieme dohneda po dobu cca 6 minút. Mäso preložíme na tanier. 2. Na miernom ohni opečieme nakrájanú cibuľu a cesnak. Prilejeme víno a poriadne premiešame aby sme na dne nemali pripečené kúsky cibule. Pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, tymian a soľ. Pridáme opečené kuracie mäso a necháme zovrieť. 3. Všetko spolu prelejeme do zapekacej misy a dáme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C počas 20 minút. 4. Pridáme fazuľu a tekvicu. Prikryjeme a necháme piecť ďalších 20-30 minút, kým mäso a tekvica zmäknú. Pred podávaním vyberieme bobkové listy
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár