Šašlík s vínovou omáčkou

Pridal: najrecept, 23.2.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. Mäso na šašlik sa reže na veľké kusy, aby sa pri pečení nevysušilo a čím máte mäso nakrájané na väčšie kúsky, tým dlhšie by sa malo marinovať.
FOTKA OD VÁS
Pridal: najrecept, 23.2.2013
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
500 gbravčová krkovička
6 PLmaslo
150 mlbiele víno
sójová omáčka
2 kvapkytabasko
4 kscibuľa
2 PLolej
1 PLcitrónová šťava
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ
2 PLhorčica
1.
Mäso umyjeme a nakrájame na rovnaké 3 cm kocky.
2.
Očistíme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Mäso a cibuľu napichávame striedavo na ražeň.
3.
Olej zmiešame s mletým čiernym korením, soľou, tabascom, horčicou a mletou červenou paprikou na marinádu.
4.
Potrieme ňou šašlíky a necháme asi 30 minút odstáť. Predhrejeme v rúre pečkáč, vložíme šašlíky a opekáme približne 5 minút.
5.
Medzitým prevaríme víno, vmiešame do neho metličkou maslo, tak aby bola omáčka hladká. Dochutíme citrónovou šťavou a niekoľkými kvapkami sójovej omáčky.
6. Šašlíky uložíme na taniere a polejeme vínovou omáčkou. Podávame s čerstvým šalátom a ryžou. Šašlíky môžeme pripraviť aj na grile.
KOMENTÁRE K RECEPTU