NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Šašlík s vínovou omáčkou
Šašlík s vínovou omáčkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   23.2.2013

Šašlík s vínovou omáčkou

Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. Mäso na šašlik sa reže na veľké kusy, aby sa pri pečení nevysušilo a čím máte mäso nakrájané na väčšie kúsky, tým dlhšie by sa malo marinovať.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
500 g
bravčová krkovička
6 PL
maslo
150 ml
biele víno
sójová omáčka
2 kvapky
tabasko
4 ks
cibuľa
2 PL
olej
1 PL
citrónová šťava
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ
2 PL
horčica
Postup receptu
Vytlačiť
1. Mäso umyjeme a nakrájame na rovnaké 3 cm kocky. 2. Očistíme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Mäso a cibuľu napichávame striedavo na ražeň. 3. Olej zmiešame s mletým čiernym korením, soľou, tabascom, horčicou a mletou červenou paprikou na marinádu. 4. Potrieme ňou šašlíky a necháme asi 30 minút odstáť. Predhrejeme v rúre pečkáč, vložíme šašlíky a opekáme približne 5 minút. 5. Medzitým prevaríme víno, vmiešame do neho metličkou maslo, tak aby bola omáčka hladká. Dochutíme citrónovou šťavou a niekoľkými kvapkami sójovej omáčky.

6. Šašlíky uložíme na taniere a polejeme vínovou omáčkou. Podávame s čerstvým šalátom a ryžou. Šašlíky môžeme pripraviť aj na grile.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov