Šašlík s vínovou omáčkou

Recept Šašlík s vínovou omáčkou

Pridal: najrecept, 23.2.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. Mäso na šašlik sa reže na veľké kusy, aby sa pri pečení nevysušilo a čím máte mäso nakrájané na väčšie kúsky, tým dlhšie by sa malo marinovať.

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 23.2.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

500 gbravčová krkovička
6 PLmaslo
150 mlbiele víno
sójová omáčka
2 kvapkytabasko
4 kscibuľa
2 PLolej
1 PLcitrónová šťava
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ
2 PLhorčica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Mäso umyjeme a nakrájame na rovnaké 3 cm kocky. 2. Očistíme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Mäso a cibuľu napichávame striedavo na ražeň. 3. Olej zmiešame s mletým čiernym korením, soľou, tabascom, horčicou a mletou červenou paprikou na marinádu. 4. Potrieme ňou šašlíky a necháme asi 30 minút odstáť. Predhrejeme v rúre pečkáč, vložíme šašlíky a opekáme približne 5 minút. 5. Medzitým prevaríme víno, vmiešame do neho metličkou maslo, tak aby bola omáčka hladká. Dochutíme citrónovou šťavou a niekoľkými kvapkami sójovej omáčky.

6. Šašlíky uložíme na taniere a polejeme vínovou omáčkou. Podávame s čerstvým šalátom a ryžou. Šašlíky môžeme pripraviť aj na grile.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť