NajRecept.sk Cestá Pizza cesto Salámové Calzone
Salámové Calzone
Recept Salámové Calzone
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   26.2.2013

Salámové Calzone

Suroviny
10 g
droždie
400 g
múka polohrubá
120 ml
extra panenský olivový olej
1 konzerva
krájané paradajky
400 g
suchá saláma
2 ks
červená cibuľa
1 strúčik
cesnak
1 balenie
mozzarella
1 ks
RIccotta
oregano
soľ
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
1. Droždie rozpustíme v 200 ml vlažnej vody. Pridáme múku, približne 100 ml oleja a soľ. Všetko spolu vymiešame do hladkého cesta a necháme kysnúť 1 hodinu na teplom mieste. 2. Cibuľu nakrájame na kolieska, salámu na kocky. Cibuľu opečieme na rozpálenom oleji, pridáme salámu a strúčik cesnaku. Odkvapkanú mozzarellu nastrúhame nahrubo a zmiešame s konzervou krájaných paradajok a Ricottou. Dochutíme oreganom, soľou a korením. Podľa chuti môžeme pridať šampiňóny, artičoky, chilli papričky. 4. Vykysnuté cesto rozdelíme na menšie časti, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme na krúžky s priemerom približne 25 cm. Na jednu polovicu naložíme pripravenú zmes, druhou polovicou preložíme aby vznikli plnené polmesiace. Na koncoch pevne zatlačíme alebo ohneme spodný diel na vrchný tak, aby zmes nevytiekla. Zvyšnú mozzarellu nakrájame na tenké plátky a pokryjeme ňou vrch. Pečieme pri teplote 200 °C po dobu približne 45 minút. Podáme samostatne alebo so zeleninovým šalátom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár