Salámové Calzone

Salámové Calzone

By 26. februára 2013

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 45 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

1.
Droždie rozpustíme v 200 ml vlažnej vody. Pridáme múku, približne 100 ml oleja a soľ. Všetko spolu vymiešame do hladkého cesta a necháme kysnúť 1 hodinu na teplom mieste.

2.
Cibuľu nakrájame na kolieska, salámu na kocky. Cibuľu opečieme na rozpálenom oleji, pridáme salámu a strúčik cesnaku. Odkvapkanú mozzarellu nastrúhame nahrubo a zmiešame s konzervou krájaných paradajok a Ricottou. Dochutíme oreganom, soľou a korením. Podľa chuti môžeme pridať šampiňóny, artičoky, chilli papričky.

4.
Vykysnuté cesto rozdelíme na menšie časti, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme na krúžky s priemerom približne 25 cm. Na jednu polovicu naložíme pripravenú zmes, druhou polovicou preložíme aby vznikli plnené polmesiace. Na koncoch pevne zatlačíme alebo ohneme spodný diel na vrchný tak, aby zmes nevytiekla. Zvyšnú mozzarellu nakrájame na tenké plátky a pokryjeme ňou vrch. Pečieme pri teplote 200 °C po dobu približne 45 minút. Podáme samostatne alebo so zeleninovým šalátom.

Print

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *