NajRecept.sk Pečené zemiaky s parmezánom
Pečené zemiaky s parmezánom
Recept Pečené zemiaky s parmezánom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   14.2.2013

Pečené zemiaky s parmezánom

Suroviny
2,5 kg
zemiaky
3/4 šálky
olivový olej
1/4 šálky
rozpustené maslo
1 1/2 šálky
nastrúhaný parmezán
1 PL
sušená bazalka
1 PL
sušené oregáno
1/2 ČL
sušený tymián
1/2 ČL
sušený rozmarín
1/2 ČL
sušený cesnak
1 ČL
drvená paprika
1 PL
soľ
1/2 ČL
mleté čierne korenie
3 PL
petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
Rúru predhrejeme na 400 stupňov. Zemiaky vložíme do veľkého hrnca s vodou, zakryjeme a privedieme do varu na vysokej teplote. Keď sa voda začne variť, teplotu znížime a varíme zemiaky približne 20 minút do mäkkej ale stále pevnej formy. Ocedíme zemiaky a premiestnime ich na vymastený plech vhodnej veľkosti. Dlaňou ruky zatlačíme na teplé zemiaky, aby sme im roztrhli kožu. Vo veľkej miske zmiešame olivový olej, maslo, 1 šálku parmezánu, bazalku, oregano, tymián, rozmarín, cesnak, papriku, soľ a korenie. Pridáme zemiaky z plechu a dobre premiešame. Zemiaky znova vrátime na plech a rozmiestnime ich tak, aby vznikol malý priestor medzi jednotlivými zemiakmi. V rúre pečieme približne 30 minút, aby boli ľahko hnedé a chrumkavé. Podávame posypané petržlenovou vňaťou a zvyšným parmezánom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár