Pečené zemiaky s parmezánom

Recept Pečené zemiaky s parmezánom

Pridal: najrecept, 14.2.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 14.2.2013

Kategorie:

SUROVINY

2,5 kgzemiaky
3/4 šálkyolivový olej
1/4 šálkyrozpustené maslo
1 1/2 šálkynastrúhaný parmezán
1 PLsušená bazalka
1 PLsušené oregáno
1/2 ČLsušený tymián
1/2 ČLsušený rozmarín
1/2 ČLsušený cesnak
1 ČLdrvená paprika
1 PLsoľ
1/2 ČLmleté čierne korenie
3 PLpetržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Rúru predhrejeme na 400 stupňov. Zemiaky vložíme do veľkého hrnca s vodou, zakryjeme a privedieme do varu na vysokej teplote. Keď sa voda začne variť, teplotu znížime a varíme zemiaky približne 20 minút do mäkkej ale stále pevnej formy. Ocedíme zemiaky a premiestnime ich na vymastený plech vhodnej veľkosti. Dlaňou ruky zatlačíme na teplé zemiaky, aby sme im roztrhli kožu. Vo veľkej miske zmiešame olivový olej, maslo, 1 šálku parmezánu, bazalku, oregano, tymián, rozmarín, cesnak, papriku, soľ a korenie. Pridáme zemiaky z plechu a dobre premiešame. Zemiaky znova vrátime na plech a rozmiestnime ich tak, aby vznikol malý priestor medzi jednotlivými zemiakmi. V rúre pečieme približne 30 minút, aby boli ľahko hnedé a chrumkavé. Podávame posypané petržlenovou vňaťou a zvyšným parmezánom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť