Nivové rezne s cuketovou prílohou

Recept Nivové rezne s cuketovou prílohou

Pridal: najrecept, 13.2.2013

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

1 kgvykostené bravčové karé
1/2 hlávkykel
100 gsyr Niva
2 kscuketa
2 ksparadaka
120 mlbiele víno
1 kockamäsový bujón
1 strúčikcesnak
maslo
múka
olej
1 PLhorčica
soľ
mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Umyté mäso očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a mierne naklepeme. 2. Z kelu vyrežeme hlúbik, listy necháme 1 minútu povariť vo vriacej vode, vyberieme, necháme vychladnúť a dobre vyžmýkame. 3. Cesnak očistíme a nadrobno. nakrájame. Kel dochutíme soľou, korením a cesnakom. 4. Rozpálime olej, rezne obalíme v múke a z oboch strán a krátko opražíme. Položíme na plech, potrieme tenkou vrstvou horčice, navrch položíme list kelu a posypeme postrúhanou Nivou. Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme, kým syr zružovie. 5. Mäsový bujón zriedime s vínom, necháme prevrieť, dochutíme soľou a korením. Za stáleho miešania do omáčky po častiach primiešavame chladné maslo. 6. Očistíme cuketu a nakrájame na rezance. Paradajky rozrežeme na polovice, vyberieme dužinu a nakrájame na tenké rezance. Na panvici speníme maslo, pridáme cuketu a krátko opečieme. Dochutíme soľou, korením a pridáme paradajky. Necháme chvíľu podusiť. 7. Rezne podávame s pripravenou cuketovou zmesou poliate pripravenou omáčkou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť