NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Lahôdkové bravčové rezne
Lahôdkové bravčové rezne
Recept Lahôdkové bravčové rezne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   13.2.2013

Lahôdkové bravčové rezne

Suroviny
800 g
bravčová krkovička
2 ks
vajce
2 PL
majonéza
trochu
maslo
3 strúčiky
cesnak
1 PL
sójová omáčka
1 PL
horčica
3 PL
olej
1 KL
worchesterova omáčka
1 KL
vegeta
mleté čierne korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
750 až 1000 g bravčovej krkovičky (alebo karé), 2 vajcia, 2 lyžice majonézy, kúsok masla, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica horčice, 3 lyžice oleja, 1 čajová lyžička worchestrovej omáčky, 1 čajová lyžička vegety, mleté čierne korenie, soľ. 1. Mäso umyjeme pod tečúcou vlažnou vodou, osušíme a nakrájame na rezne. 2. Jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a uložíme na tanier. 3. V mise zo žĺtka, oleja, horčice, majonézy a ostatných prísad vymiešame marinádu, do ktorej uložíme rezne. Zakryjeme a dáme do chladničky na 12 hodín. 4. Rezne vytiahneme a poukladáme do pekáča, ktorý sme vytreli olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď začnú rezne chytať zlatistú kôrku, opatrne ich nadvihneme, aby sa nepripálili. Počas pečenia podlievame trochou horúcej vody. 5. Keď je mäso mäkké, šťavu pridáme kúsok masla na zjemnenie chuti. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo so šalátom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár