750 až 1000 g bravčovej krkovičky (alebo karé), 2 vajcia, 2 lyžice majonézy, kúsok masla, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica horčice, 3 lyžice oleja, 1 čajová lyžička worchestrovej omáčky, 1 čajová lyžička vegety, mleté čierne korenie, soľ.
1.
Mäso umyjeme pod tečúcou vlažnou vodou, osušíme a nakrájame na rezne.
2.
Jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a uložíme na tanier.
3.
V mise zo žĺtka, oleja, horčice, majonézy a ostatných prísad vymiešame marinádu, do ktorej uložíme rezne. Zakryjeme a dáme do chladničky na 12 hodín.
4.
Rezne vytiahneme a poukladáme do pekáča, ktorý sme vytreli olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď začnú rezne chytať zlatistú kôrku, opatrne ich nadvihneme, aby sa nepripálili. Počas pečenia podlievame trochou horúcej vody.
5.
Keď je mäso mäkké, šťavu pridáme kúsok masla na zjemnenie chuti. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo so šalátom.