Kysnuté ovocné knedlíky s domácou polevou

Recept Kysnuté ovocné knedlíky s domácou polevou

Pridal: najrecept, 9.2.2013

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 9.2.2013

Kategorie:

SUROVINY

Kvások:

20 gdroždie
100 mlmlieko
100 gkrupicový cukor
štipkasoľ

Cesto:

500 ghrubá múka
2 ksvajíčko
100 mlmlieko
ovocie podľa chuti

Domáca poleva

mrazené ovocie podľa chuti
krupicový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Z droždia, vlažného mlieka, cukru a soli pripravíme kvások.  Keď vykysne, prelejeme ho do hrubej múky, pridáme vajce a mlieko, z ktorého vypracujeme vláčne cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť hodinu. 2. Z vykysnutého cesta robíme knedlíky, ktoré naplníme ľubovoľným ovocím (knedlíky sa lepšie tvarujú, keď si na ruky kvapnete trošku oleja). Hotové vložíme do vriacej osolenej vody a varíme pokiaľ knedlíky vyplávajú napovrch. 3. Rozmrazené ovocie dáme do hrnca, pridáme cukor podľa chuti a necháme ovocie chvíľu prejsť varom. Následne dáme do mixéra a rozmixujeme. 4. Pred servírovaním polejeme vyrobenou polevou alebo posypeme  škoricovým cukrom a polejeme roztopeným maslom. Môžeme tiež použiť kakao, tvaroh.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť