Kysnuté ovocné knedlíky s domácou polevou

Kysnuté ovocné knedlíky s domácou polevou

By 9. februára 2013

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

1. Z droždia, vlažného mlieka, cukru a soli pripravíme kvások.  Keď vykysne, prelejeme ho do hrubej múky, pridáme vajce a mlieko, z ktorého vypracujeme vláčne cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť hodinu.

2. Z vykysnutého cesta robíme knedlíky, ktoré naplníme ľubovoľným ovocím (knedlíky sa lepšie tvarujú, keď si na ruky kvapnete trošku oleja). Hotové vložíme do vriacej osolenej vody a varíme pokiaľ knedlíky vyplávajú napovrch.

3. Rozmrazené ovocie dáme do hrnca, pridáme cukor podľa chuti a necháme ovocie chvíľu prejsť varom. Následne dáme do mixéra a rozmixujeme.

4. Pred servírovaním polejeme vyrobenou polevou alebo posypeme  škoricovým cukrom a polejeme roztopeným maslom. Môžeme tiež použiť kakao, tvaroh.

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *