Horčicové kuracie stehná
Veľmi chutná varianta prípravy kuracieho mäsa. Kľudne môžete použiť i iné časti kuraťa či iný druh mäsa. Sladká horčicová omáčka mäsu dodá jedinečnú jemnú chuť.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
2 kskuracie štvrte
mleté čierne korenie
soľ
Horčicová omáčka:
6 PL plnotučná horčica
5 PLroztopené maslo
2 PLcitrónová šťava
2 PLhnedý cukor
2 KLmletá červená paprika
1.
Kuracie štvrte umyjeme, osušíme, posypeme soľou a korením.
2.
V mise zmiešame spolu všetky suroviny na horčicovú omáčku. Do pripravenej omáčky vložíme kuracie štvrte a necháme v odležať v chladničke 1 hodinu.
3.
Rúru predhrejeme na 200 °C.
4.
Kuracie štvrte uložíme na menší plech, potrieme omáčkou, podlejeme vodou a vložíme do rúry. Mäso po približne 25 minútach otočíme, potrieme omáčkou a necháme dopiecť. Ak je potrebné, mäso počas pečenia ešte podlejeme vodou.
5.
Podávame so zeleninovým šalátom, ryžou alebo opečenými zemiakmi.
KOMENTÁRE K RECEPTU