Bezlepkový jablkový koláč

Bezlepkový jablkový koláč

By 11. februára 2013

  • Prep Time : 1h 20 min
  • Cook Time : 50 minutes
  • Yield : 1

Ingredients

Instructions

1.
Suroviny na cesto vymiešame na cesto (ak je redšie pridáme trocha múky). Prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na hodinu odležať do chladničky.

2.
Dno tortovej formy vyložíme papierom a okraje potrieme olejom. Cesto rozvaľkáme a vyložíme ním tortovú formu (popritláčame rukami). Posypeme 2 PL mletých orechov.

3.
Jablká očistíme a nakrájame na štvrťky. Poukladáme na orechy. Vajce vyšľaháme s cukrom do peny, vmiešame smotanu, škoricu a 1 PL orechov.

4.
Jablká polejeme penou a pečieme pri teplote 175 °C približne 50 minút. Po uplynutí doby vypneme a necháme dôjsť 10 minút v trúbe. Keď koláč vyberieme formu neotvárame!! Koláč by sa nám potrhal. Otvoríme až keď vychladne.

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *