Baklažánová nátierka

Recept Baklažánová nátierka

Pridal: najrecept, 17.2.2013

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchá a pritom chutná nátierka s jemnou chuťou baklažánu a bazalky.

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 17.2.2013

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

SUROVINY

2 ksbaklažán
2 strúčikycesnak
2 PLolivový olej
mleté čierne korenie
soľ
hrsťbazalkové lístky
citrónova šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
1. Baklažány umyjeme a osušíme a odkrojíme z nich zelenú časť. Na plech dáme papier na pečenie a položíme celé baklažány. 2. Rúru predhrejeme na 200°C. 3. Dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 45 minút. Keď sú baklažány mäkké, sú hotové a vytiahneme ich z rúry. Necháme vychladnúť. 4. Po vychladnutí rozrežeme šupku a vydlabeme dužinu lyžicou. Do dužiny pridáme pretlačený cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu. Osolíme a okoreníme. 5. Ručným mixérom všetko dobre rozmixujeme kým nevznikne hladká nátierka. Nakoniec pridáme lístky bazalky, krátko zmixujeme, aby v nátierke ostali malé kúsky byliniek. Nátierku podľa chuti dosolíme a pridáme citrónovú šťavu. Chuťovo by mala byť mátierka jemne kyslá s chuťou baklažánu, preto citrónovú šťavu pridávame opatrne. 6. Pripravenú nátierku vložíme do chladničky a po úplnom vychladnutí, podávame s čerstvým pečivom, alebo opečeným toastom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť