NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Retro recept na najchutnejšiu bravčovú krkovičku na spôsob rozlietaného španielskeho vtáčika
Retro recept na najchutnejšiu bravčovú krkovičku na spôsob rozlietaného španielskeho vtáčika
Retro recept na najchutnejšiu bravčovú krkovičku na spôsob rozlietaného španielskeho vtáčika
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   24.4.2024

Retro recept na najchutnejšiu bravčovú krkovičku na spôsob rozlietaného španielskeho vtáčika

Jednoduchý recept plný chutí. Mäkké, šťavnaté mäsko v omáčke s voňavou slaninkou a kyslou uhorkou. Ako prílohu môžete zvoliť čokoľvek, tarhoňu, ryžu alebo aj hranolky či pečené zemiaky, všetko k tomuto chodu bude ladiť a každý sa bude oblizovať.

20 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny
800 g
krkovička
250 g
slanina
1 ks
cibuľa
4 ks
kyslá uhorka
2 ks
vajce natvrdo ako príloha
4 ks
strúčik cesnaku
1 lyžica
horčica
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
mletá sladká paprika
na zahustenie
hladká múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Krkovičku narežeme na plátky, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a červenou paprikou a naklepeme.
  2. Každý plátok mäsa sprudka opražíme.
  3. Na výpeku potom osmažíme nakrájanú cibuľu a slaninu, vrátime mäso, podlejeme vodou, pridáme popučený cesnak, horčicu, worchester a nakrájané uhorky a dusíme domäkka.
  4. Mäso potom vyberieme a omáčku trošku zahustíme múkou rozmiešanou vo vode. Ja som dávala úplné minimum, môžete aj viac, samozrejme.
  5. Vajcia natvrdo môžeme nakrájané pridať do omáčky úplne nakoniec alebo servírovať bokom, aby sa nerozpadli.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár