NajRecept.sk Dezerty Koláče Recept na populárny mandľový IKEA koláč bez múky. Dokonalý dezert, ktorý vás poblázni.
Recept na populárny mandľový IKEA koláč bez múky. Dokonalý dezert, ktorý vás poblázni.
Recept na populárny mandľový IKEA koláč bez múky. Dokonalý dezert, ktorý vás poblázni.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   23.4.2024

Recept na populárny mandľový IKEA koláč bez múky. Dokonalý dezert, ktorý vás poblázni.

Iste ste už narazili na dezerty predávané v známom obchode Ikea. Ja som sa rozhodla pripraviť jeden z nich – úžasný mandľový dezert. Je bez múky, ale napriek tomu výborný. Rozhodne odporúčam vyskúšať.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
bielok
140 g
mleté mandle
80 g
kryštálový cukor
štipka
soľ

Krém:

4 ks
žĺtok
70 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
100 ml
smotana na šľahanie
125 g
maslo
50 g na posypanie
mandľové lupienky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky spoločne s trochou soli a cukrom vyšľaháme do pevnej, lesklej peny. Potom do nej opatrne vmiešame mleté mandle a dobre premiešame.
  2. Rozdelíme cesto na dve časti a rovnomerne ich rozprestrieme do dvoch okrúhlych foriem s priemerom 20 cm, ktorých dno sme vopred vyložili papierom na pečenie.
  3. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 20 minút, počas pečenia cesto priebežne kontrolujeme. Po upečení necháme cesto úplne vychladnúť, kým ho opatrne vyberieme z foriem, pretože je veľmi krehké.
  4. V menšom hrnci vymiešame žĺtky, cukor a vanilku dohladka. Pridáme smotanu a zmes zahrievame na miernom ohni, kým sa nezahustí. Hotovú hmotu necháme vychladnúť pod fóliou, aby sa na povrchu nevytvorila kôrka.
  5. Maslo vyšľaháme do nadýchanej peny. Postupne do nej zašľahávame vychladnutú hustú hmotu, pokiaľ zmes nebude hladká. Týmto krémom potom naplníme upečené cestá.
  6. Na vrch tiež nanesieme trochu krému a posypeme opraženými mandľovými lupienkami, ktoré dodajú torte krásny vzhľad a príjemnú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár