NajRecept.sk Dezerty Múčniky Medovo-orechové rezy - nebíčko v papuľke
Medovo-orechové rezy - nebíčko v papuľke
Recept Medovo-orechové rezy - nebíčko v papuľke
Danula Vašíčková    ·   13.4.2018

Medovo-orechové rezy - nebíčko v papuľke

Milujem orechy, takže som to jednoducho musela vyskúšať. Ale táto dobrota má jednu obrovskú nevýhodu... človek musí mať naozaj silnú vôľu, aby nechal rezy riadne odležať. :-) U nás sa to veľmi nepodarilo alebo síce áno, ale odležaná bola iba pololovica. Tú prvú polovicu sme zjedli ihneď, ale vôbec nám to nevadilo. Autor: Danka

Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
150 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
200 g
maslo
2 lyžice
med
2 lyžičky
jedlá sóda
2 lyžičky
mlieko
štipka
soľ

Orechová zmes:

350 g
nahrubo nasekané vlašské orechy
80 g
kryštálový cukor
120 g
maslo
3 lyžice
med

Krém:

300 ml
mlieko
1 a 1/2 lyžice
hladká múka
1 a 1/2 lyžice
solamyl
80 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
250 g
zmäknuté maslo
trocha
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hrnca dáme roztopiť maslo, prisypeme cukor a miešame, kým nezačne karamelizovať. Pridáme med a orechy a dôkladne premiešame.
  2. Krém: 300ml mlieka, 1 a 1/2 lyžice hladkej múky, 1 a 1/2 lyžice solamylu, 80g kryštálu, 1 vanilkový cukor, 250g zmäknutého masla (izbovej teploty) a mimo to trocha rumu na pokropenie spodného korpusu.
  3. V hrnci rozmiešame mlieko s kryštálom, múkou a solamylom a za stáleho miešania uvaríme kašu, necháme vychladnúť a potom zašľaháme maslo a vanilkový cukor.
  4. Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na dve časti a každú zvlášť rozvaľkáme do obdĺžnika na veľkosť veľkého plechu (asi 40x30cm). Jednu časť dáme hneď piecť. Pečieme 10 minút na 175 stupňov. Na druhú placku rozprestrieme ešte teplú orechovú zmes (nesmie nám vychladnúť, inak stvrdne!) A potom tiež dáme piecť na 10 minút na 175 stupňov.
  5. Spodný "holý" plát pekne natrieme rumom, natrieme krémom a priklopíme plátom s orechami.
  6. Pritlačíme a uložíme pekne zabalené niekam do chladu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár