Ratatouille

Zdieľajte recept

Ratatouille

By 13. august 2017

Výborné zeleninové jedlo, ktoré vám určite bude chutiť. V záhradách dozrievajú paradajky, cukety, paprika a to všetko viete v tomto vegánskom recepte využiť, ja som od kolegu dostal krásnu žltú cuketu, tak som to mal krásne farebné.

Postup prípravy

  1. Na olivovom oleji som orestoval cibuľu, pridal som nakrájaný cesnak a po chvíľke aj nadrobno nakrájanú paradajku, papriku, chilli papričku a čerstvú bazalku.
  2. Po 5 minútach dusenia som k tomu pridal paradajkové pyré (500ml), dochutil som soľou a čiernym mletým korením. Tento paradajkový základ som redukoval asi 25-30 minút a potom som ho odstavil.
  3. Medzitým som nakrájal cuketu a baklažán, nasolil som ich a nechal odpočívať asi 15 minút.
  4. Nakrájal som paradajky - použil som krájač, aby kolieska boli rovnako hrubé. Začal som ich postupne ukladať do paradajkového základu.

    Ratatouille

  5. Vrch som dochutil soľou, čerstvo mletým čiernym korením a vložil do vyhriatej rúry na 180°C asi na 35-45 minút.
  6. Nakrájanú petržlenovú vňať a čerstvý tymián som zalial olivovým olejom, dochutil som citrónovou šťavou, nadrobno nakrájaným cesnakom a soľou.

    Ratatouille

  7. Touto zálievkou som dochutil hotové ratatouille, hneď ako som ho vybral z rúry a nechal ho odpočívať 15 až 20 minút. S čerstvou bagetou je toto jedlo dokonalé!

 

Ratatouille

 

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>