NajRecept.sk Dezerty FotoRecept | Medový krémeš
FotoRecept | Medový krémeš
FotoRecept | Medový krémeš
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   21.4.2017

FotoRecept | Medový krémeš

Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame! Mnoho gazdiniek tobí tento zákusok z hotových medových plátov, alebo z lístkového cesta- Áááno, dá sa, ale ja mám najradšej doma pripravené medové cesto, a nie je to nič zložité :)

Suroviny

Medové pláty:

250 g (typ special)
hladká múka
100 g
práškový cukor
50 g
maslo
1 celý kus
vajce
1 kus
žĺtok
1 PL
med
1 PL
rum
1 KL
sóda bikarbóna

Krém:

1 liter
mlieko
2 PL
hladká múka
2 balenia
zlatý klas
3 kusy
žĺtok
250 g
maslo
200 g
práškový cukor
2 - 3 balenia
šľahačková smotana
2 balenia
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme vláčnu hmotu, rozdelíme ju na polovice, vyvaľkáme na veľkosť plechu.
  2. Pomocou valčeka prenesieme na plech vystlaný pečiacim  papierom a upečieme do ružova.
  3. Potom papier stiahneme a pláty necháme vychladnúť na rovnej podložke.
  4. Medzi tým si uvaríme krém: Z mlieka, hladkej múky, zlatých klasov a žĺtok uvaríme hustú kašu. Maslo alebo heru ušľaháme s preosiatym cukrom do peny a postupne zašľahávame vychladnutú pudingovú hmotu.
  5. Natrieme na jeden plát.
  6. Potom ušľaháme šľahačku, pridáme do nej vanilkový cukor a natrieme ju na krém.
  7. Nakoniec prikryjeme druhým plátom, zákusok pocukrujeme a dáme stuhnúť do druhého dňa. Medové pláty krásne zmäknú a bude sa dobre krájať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár