FotoRecept | Medový krémeš

Zdieľajte recept

FotoRecept | Medový krémeš

By 21. apríl 2017

Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame! Mnoho gazdiniek tobí tento zákusok z hotových medových plátov, alebo z lístkového cesta- Áááno, dá sa, ale ja mám najradšej doma pripravené medové cesto, a nie je to nič zložité :)


FotoRecept | Medový krémeš




Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme vláčnu hmotu, rozdelíme ju na polovice, vyvaľkáme na veľkosť plechu.

    FotoRecept | Medový krémeš

    FotoRecept | Medový krémeš

  2. Pomocou valčeka prenesieme na plech vystlaný pečiacim  papierom a upečieme do ružova.

    FotoRecept | Medový krémeš

  3. Potom papier stiahneme a pláty necháme vychladnúť na rovnej podložke.
  4. Medzi tým si uvaríme krém:
    Z mlieka, hladkej múky, zlatých klasov a žĺtok uvaríme hustú kašu.

    Maslo alebo heru ušľaháme s preosiatym cukrom do peny a postupne zašľahávame vychladnutú pudingovú hmotu.

    FotoRecept | Medový krémeš

  5. Natrieme na jeden plát.

    FotoRecept | Medový krémeš

  6. Potom ušľaháme šľahačku, pridáme do nej vanilkový cukor a natrieme ju na krém.

    FotoRecept | Medový krémeš

  7. Nakoniec prikryjeme druhým plátom, zákusok pocukrujeme a dáme stuhnúť do druhého dňa. Medové pláty krásne zmäknú a bude sa dobre krájať.

FotoRecept | Medový krémeš

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>