NajRecept.sk Ryby a morské plody Zubáč v zelerovej omáčke
Zubáč v zelerovej omáčke
Recept Zubáč v zelerovej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   1.12.2016

Zubáč v zelerovej omáčke

Zubáč s čerstvým kôprom a so zemiakom Hasselback. Už neraz som sa priznal, že mám rád ryby - dobré ryby. Nie vždy mám poruke čerstvú a vtedy je pre mňa najlepšia voľba kvalitná mrazená z Ryby Žilina!

Suroviny
filety (s kožou)
zubáč
čerstvý
kôpor
rozmarín
zeler
cibuľa
cesnak
smotana na varenie
maslo
olivový olej
citrónová šťava
suché
biele víno
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začal som zemiakmi, lebo tie potrebujú najviac času. Každý som z vrchu narezal, asi do 2/3. Pomohol som si špajľou - zemiak som ňou prepichol a na nej sa mi pri krájaní zastavil nôž
  2. Do každého zárezu som vložil tenký plátok cesnaku. Zemiaky som poriadne osolil, dochutil čerstvo mletým čiernym korením a na každý som dal plátok masla.
  3. Naukladal som ich na plech s vetvičkou rozmarínu a vložil do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 50 minút.
  4. Na olivovom oleji som orestoval malú nakrájanú cibuľu, asi tri strúčiky cesnaku a nakrájaný zeler, asi 1/3 buľvy.
  5. Dochutil som soľou a keď zeler krásne zavoňal ( po 5 min. restovania) podlial som dobrým suchým bielym vínkom - cca 1,5 dcl bude stačiť.
  6. Keď sa víno odparilo, dochutil som soľou a podlial vriacou vodou.
  7. Dusil som ho asi 15 minút, potom som pridal 100 ml sladkej smotany, dobre rozmixoval, dochutil citrónovou šťavou a orieškom masla, odstavil som a pridal čerstvý kôpor. Každá dobrá ryba si zaslúži čerstvú bylinku :)
  8. Filety zo zubáča som prekvapol citrónovou šťavou, dochutil soľou a čerstvo mletým korením.
  9. Na masle s olivovým olejom som ich potom do chrumkava orestoval, najskôr kožou dolu.
  10. A to je vlastne všetko - dobrú chuť :)
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár