Zubáč v zelerovej omáčke

Zdieľajte recept

Zubáč v zelerovej omáčke

By 1. december 2016

Zubáč s čerstvým kôprom a so zemiakom Hasselback. Už neraz som sa priznal, že mám rád ryby - dobré ryby. Nie vždy mám poruke čerstvú  a vtedy je pre mňa najlepšia voľba kvalitná mrazená z Ryby Žilina!

Postup prípravy

  1. Začal som zemiakmi, lebo tie potrebujú najviac času. Každý som z vrchu narezal, asi do 2/3. Pomohol som si špajľou - zemiak som ňou prepichol a na nej sa mi pri krájaní zastavil nôžZubáč v zelerovej omáčke
  2. Do každého zárezu som vložil tenký plátok cesnaku. Zemiaky som poriadne osolil, dochutil čerstvo mletým čiernym korením a na každý som dal plátok masla.
  3. Naukladal som ich na plech s vetvičkou rozmarínu a vložil do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 50 minút.
  4. Na olivovom oleji som orestoval malú nakrájanú cibuľu, asi tri strúčiky cesnaku a nakrájaný zeler, asi 1/3 buľvy.Zubáč v zelerovej omáčke
  5. Dochutil som soľou a keď zeler krásne zavoňal ( po 5 min. restovania) podlial som dobrým suchým bielym vínkom - cca 1,5 dcl bude stačiť.
  6. Keď sa víno odparilo, dochutil som soľou a podlial vriacou vodou.
  7. Dusil som ho asi 15 minút, potom som pridal 100 ml sladkej smotany, dobre rozmixoval, dochutil citrónovou šťavou a orieškom masla, odstavil som a pridal čerstvý kôpor. Každá dobrá ryba si zaslúži čerstvú bylinku :)Zubáč v zelerovej omáčke
  8. Filety zo zubáča som prekvapol citrónovou šťavou, dochutil soľou a čerstvo mletým korením.
  9. Na masle s olivovým olejom som ich potom do chrumkava orestoval, najskôr kožou dolu.Zubáč v zelerovej omáčke
  10. A to je vlastne všetko - dobrú chuť :)

Zubáč v zelerovej omáčke

 

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>