Tip na knihu | LaPetit. Spolu pri stole

Zdieľajte recept

Tip na knihu | LaPetit. Spolu pri stolelapetit

 

Foodblogerka Monika Kóňová sa s vami podelí o svoje tipy, ako a čo skladovať, prečo je výhodnejšie kúpiť jedno kura, naporciovať ho a oblafnúť recept, kde je potrebný vývar, ale aj ako si ho doma pripraviť a mať vždy po ruke.
Jar, leto, jeseň i zima získajú s LaPetit celkom novú chuť.

V jej knihe LaPetit – Spolu pri stole nájdete recepty na rýchle večere na každý deň, ale aj skvelé víkendové varenie, a to všetko prispôsobené sezónnym surovinám podľa ročných období.

 

Pozrite si VIDEO reportáž z krstu knihy:

„Okrem sezónnosti som sa vám, ale aj sebe snažila uľahčiť varenie,“ tvrdí Monika Kóňová, alias LaPetit. „Sama viem, že každodenné varenie nie je vôbec ľahké, a človeku často chýba inšpirácia, či nápady a nakoniec aj sem-tam nejaká surovina.“

Práve preto v knihe LaPetit – Spolu pri stole zostavila „ideálny zoznam“ základných surovín, ktorý keď budete mať doma, viac sa nestratíte. K tomu pred každou kapitolou nájdete zoznam, ktoré základné suroviny budete v ten týždeň potrebovať a tiež zoznam surovín, ktoré si potrebujete prikúpiť. Ak sa budete zoznamu držať, už viac nebude stáť pred chladničkou a bezradne rozmýšľať čo uvariť.

Monika Kóňová, právnička, foodblogerka a manželka, pre vás pripravila viac ako 90 overených receptov, ktoré potešia nielen pri stole, ale aj pri varení. Viac o autorke a jej receptoch nájdete na blogu www.lapetit.sk.

Vyskúšajte recept, ktorý nájdete v knihe LaPetit – Spolu pri stole:

 

Recept z knihy:

Dvakrát pečené zemiaky s brokolicou

Tip na knihu | LaPetit. Spolu pri stoleZ detských čias si pamätám na zemiaky pečené v pahrebe. Najprv sa opiekli špekáčiky a až keď sa všetko zjedlo, išli zemiaky zabalené v alobale do pahreby. Čakanie, kým budú hotové, bolo nekonečné. A tak mám radšej túto rýchlejšiu verziu. A ak vám zostalo niečo z víkendu, nastal čas vyčarovať zo zvyškov niečo chutné.

4 porcie
50 minút

Suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 2 PL olivového oleja
  • 300 g mrazenej brokolice
  • 100 g tvrdého syra
  • soľ
  • čili soľ
  • čierne korenie
  • hrsť pažítky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 250 ml bieleho smotanového jogurtu

POSTUP:

  1. Zemiaky dobre umyte, prekrojte, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a dajte na 35 minút piecť do vyhriatej rúry na 200 ºC.
  2. Medzitým si pripravte plnku. Nastrúhajte tvrdý syr a brokolicu ohrejte na parou.
  3. Keď sú zemiaky vnútri upečené, vyberte ich, opatrne vyberte vnútro. Zmiešajte ho s 50 g strúhaného syra a brokolicou.
  4. Vráťte naspäť do zemiakov, posypte čili soľou a čiernym korením a posypete zvyšným syrom.
    Zapekajte ešte 10 minút, kým sa syr neroztečie.
  5. Jogurt zmiešajte s roztlačeným cesnakom, nadrobno nakrájanou pažítkou a podávajte k zemiakom.
  6. Ak máte zvyšky z víkendu, napr. kuraťa alebo pečenej zeleniny, pridajte ich do plnky. Jedlo viac zasýti a vy budete mať dobrý pocit, že ste nemuseli nič zbytočne vyhodiť.

Vyše 90 overených receptov nájdete v knihe foodblogerky Moniky Kóňovej LaPetit – Spolu pri stole.

 

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>