NajRecept.sk Dezerty Kysnutý koláč s drobným ovocím
Kysnutý koláč s drobným ovocím
Recept Kysnutý koláč s drobným ovocím
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
najrecept    ·   1.11.2016

Kysnutý koláč s drobným ovocím

Suroviny

Cesto:

1/2 kocky
droždie
1/2 hrnčeka
mlieko
2 KL
hnedý cukor
1 kus
vajce
50 g (rozpustené)
maslo
trošku
soľ
2 hrnčeky (alebo ako v mojom prípade 1 hrnček pšeničnej a 1 hrnček špaldovej)
hladká múka

Tvaroh:

250 g bez hrudiek)
tvaroh
1 kus
vajce
bazový sirup
drobné ovocie

Posýpka:

25 g
maslo
50 g
hnedý cukor
60 g
špaldová múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr kvások - do vlažného mlieka nasypte cukor, nechajte rozpustiť a pridajte rozdrobené kvasnice. Na teplom mieste nechajte 15 minút napučať.
  2. Do misy robota si pripravte ostatné suroviny na cesto, pridajte kvások a nechajte vypracovať na kompaktné cesto. Cesto posypte trochou múky a prikryté nechajte na teplom mieste kysnúť dve hodiny.
  3. Suroviny na posýpku dajte do misky a rukami rozmrvte. Zatiaľ odložte do chladničky.
  4. V miske si vymiešajte tvaroh s jedným celým vajíčkom a podľa chuti, aby bol tvaroh pre vás dostatočne sladký, prilievajte bazový sirup. (ak sa vám bude zdať tvaroh príliš tekutý, primiešajte trošku prášku zlatý klas.)
  5. Na vymastený plech rozložte cesto. Na cesto dajte tvaroh. Na tvaroh poukladajte ovocie. Na ovocie rozložte posýpku. Nechajte koláč piecť pri 175 °C 25-30 minút. Kraje hotového koláča potrite maslom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár