Kysnutý koláč s drobným ovocím

Zdieľajte recept

Kysnutý koláč s drobným ovocím

By 1. november 2016

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Najskôr kvások - do vlažného mlieka nasypte cukor, nechajte rozpustiť a pridajte rozdrobené kvasnice. Na teplom mieste nechajte 15 minút napučať.
  2. Do misy robota si pripravte ostatné suroviny na cesto, pridajte kvások a nechajte vypracovať na kompaktné cesto. Cesto posypte trochou múky a prikryté nechajte na teplom mieste kysnúť dve hodiny.
  3. Suroviny na posýpku dajte do misky a rukami rozmrvte. Zatiaľ odložte do chladničky.
  4. V miske si vymiešajte tvaroh s jedným celým vajíčkom a podľa chuti, aby bol tvaroh pre vás dostatočne sladký, prilievajte bazový sirup. (ak sa vám bude zdať tvaroh príliš tekutý, primiešajte trošku prášku zlatý klas.)
  5. Na vymastený plech rozložte cesto. Na cesto dajte tvaroh. Na tvaroh poukladajte ovocie. Na ovocie rozložte posýpku. Nechajte koláč piecť pri 175 °C 25-30 minút. Kraje hotového koláča potrite maslom.

Kysnutý koláč s drobným ovocím

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>