Plnená cuketa

Zdieľajte recept

Plnená cuketa

By 24. október 2016

Rád varím z čerstvých surovín a keď som od kamaráta dostal cuketu, hneď som vedel, ako ju pripravím. Na masle, s čerstvou šalviou, chilli, mletým mäsom a šampiňónmi. Darček zo záhrady vždy poteší, ďakujem :)

 

Postup prípravy

  1. Do zapekacej misy som dal maslo, nakrájané hnedé šampiňóny, chili papričku a lístky šalvie. Všetko som osolil a dochutil čerstvo mletým korením.
  2. Cuketu som po dĺžke rozkrojil, vydlabal a nakrájal na podkovičky. Tie som naukladal na šampiňóny.
  3. Z mletého mäsa, vajca, nakrájanej petržlenovej vňate, tekvicových semien, soli a čerstvo mletého korenia som vymiešal plnku, ktorou som naplnil cuketu.
  4. Na mäsovú plnku som naukladal kolieska paradajok.
  5. Vložil som na 45 minút do rúry vyhriatej na 180°C.
  6. Asi 5 minút pred dopečením som na vrch dal nastrúhanú mozzarellu, nechal ju zapiecť a na vrch som dal čerstvú petržlenovú vňať.
  7. Do šťavy, ktorú pustili šampiňóny a cuketa, si namáčajte bagetku, žiadnu inú prílohu nepotrebujete.

Plnená cuketa

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>