Nepečená čučoriedková torta

Zdieľajte recept

Nepečená čučoriedková torta

By 22. október 2016

Mali sme návštevu zo Slovenska, tak som chcela pripraviť niečo rýchle, pekné a samozrejme chutné. A presne takouto dobrotou je táto nepečená čučoriedková torta. Bola som veľmi potešená, že návšteve tortička chutila a veru padla aj dupla!

Možno zaujme aj vás a vyskúšate ju aj vy. Je to variabilná torta, pretože okrem čučoriedok môžete použiť akékoľvek ovocie.

Fantázii sa medze nekladú a viem si ju predstaviť aj v dvojfarebnej kombinácii. Tak ako, vyskúšate?

 

Suroviny sú na 24 cm tortovú formu.

Nepečená čučoriedková torta

Ingrediencie

Postup prípravy

Keksíkový základ

  1. Keksíky pomelieme.
  2. Nad parou rozpustíme čokoládu spolu s maslom.
  3. Pridáme k mletým keksom a dobre premiešame.
  4. Túto masu ultačíme na dno tortovej formy a odložíme do chladničky zachladiť.

Čučoriedková masa

  1. Jogurt a tvaroh zmiešame spolu a dáme bokom.
  2. Želatínu pokropíme cca 5 PL vody a necháme napučať.
  3. Čučoriedky zasypeme cukrom a na miernom ohni z stáleho iešania ich zahrievame, až kým sa cukor roztopí.
  4. Jemne popučíme varechou, pekne pustia šťavu a nie je potrebné podlievať ich vodou. Odstavíme.
  5. Čučoriedky prelejeme do vyššej nádoby a ponorným mixérom ich rozmixujeme.
  6. Rozmixované prepasírujeme cez husté sitko. Mala by zostať približne 1 PL ,,odpadu".
  7. Želatínu za stáleho miešania zahrejeme, kým sa pekne rozpustí ale dávame pozor aby nezovrela pretože stratí tužiacu schopnosť.
  8. Z ešte teplých prepasírovaných čučoriedok pridáme približne 4 PL do rozpustenej želatíny, premešiame a všetk vlejeme späť do nádoby s prepasírovanými čučoriedkami.
  9. Necháme vychladnúť ale dávame pozor aby nezačala tuhnúť, pretože by sa nám mohli spraviť hrudky.
  10. Čučoriedkové pyré prídme do jogurtu zmiešaného s tvarohom. Všetko spolu premiešame aby sa želatína dostala rovnomerne do celej masy.
  11. Nakoniec vmiešame dotuha vyšľahanú šľahačkovú smotanu (ochutnáme ak je málo sladké, možete pridať 1 -2 PL práškového cukru).
  12. Všetko spolu premixujeme a vylejeme do tortovej formy na tuhý keksíkový základ.
  13. Dáme do chladničky stuhnúť minimálne na 3 hodiny, najlepšie na celú noc.

Pred podávaním ozdobíme šľahačkovou smotanou, do ktorej sme pridali 2 - 3 PL práškového cukru, čerstvými čučoriedkami a lístkami mäty.

 

Nepečená čučoriedková torta

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>