NajRecept.sk Dezerty Mandľový cheesecake
Mandľový cheesecake
Recept Mandľový cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
mary    ·   13.10.2016

Mandľový cheesecake

Cheesecake je fenoménom po celom svete. Pre mňa je to dokonalý dezert a milujem aj jeho prípravu, pretože si ho môžete stvoriť podľa vlastných chutí - v rôznych variáciách. Jeden obľúbený z mojej dielne je ten Mandľový! Pri cheesecaku však platí upozornenie: vieme, že cheesecake je potrebné nechať istý čas tuhnúť, a to je čas, kedy sa nevieme dočkať na kúsok tohto dokonalého dezertu. Ale verte mi, aj pri tomto recepte sa čakať oplatí! ;)

Suroviny
200g
maslové keksíky
100g
mandle
100g
maslo
500g
mascarpone
200g
tvaroh jemný
200g
smotana kyslá
2-3 PL
brezový cukor (xylitol)
1/2
šťava z citróna
štipka
soľ
1
vajíčko
50g
mandle
Postup receptu
Vytlačiť
  1.  Rozmixujeme (rozdrvíme) sušienky a mandle najemno a pridáme roztopené maslo - zmiešame. Touto zmesou vyplníme dno tortovej formy s  priemerom 24cm
  2. Mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu postupne zmiešame dokopy (alebo vymixujeme mixérom na nízkych otáčkach).
  3.  Pridáme vajíčko, štipku soli (na zvýraznenie všetkých chutí), xylitol a citrónovú šťavu. Všetko dokopy zľahka premiešame. Nakoniec pridáme pomleté/posekané nadrobno mandle a vylejeme na sušienkový spodok.
  4. Pečieme na 150° cca 1 hodinu. (TIP: pod cheesecake v rúre dáme plech s vodou, nech sa nám nepripečie spodok ;)
  5. Upečený cheesecake necháme vychladiť a potom dáme do chladničky, najlepšie na noc alebo 6-8 hodín. Ozdobíme ho čerstvým ovocím či mandľami ...fantázii sa medze nekladú :)

Bon appétit!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár