FotoRecept | Banánová slimáčiková torta

Zdieľajte recept

FotoRecept | Banánová slimáčiková torta

By 22. október 2016

Veľmi chutná a pohľadná torta. Na prípravu to nie je nič ťažkého a výsledný efekt stojí za to, či chuťovo alebo vizuálne.

A aj keď má bohatú plnku, torta nie je presladená lebo je to iba puding s malým množstvom masla. Som rada, že som ju vyskúšala a môžem ju vrelo odporučiť aj vám.

Suroviny sú na tortovú formu 24 cm.

 



FotoRecept | Banánová slimáčiková torta

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Bielka našľaháme so štipkou soli.
  2. Postupne pridávame cukor a zakaždým dobre prešľaháme. Keď sú bielka pekne lesklé a metličky zanechávajú stopy, pridíme žĺtka.
  3. Nakoniec ručne zľahka vmiešame preosiatú múku zmiešanú s práškom na pečenie
  4. Pečieme na pechu 30 x 40 cm (plech s krajmi) vyloženom papierom na pečenie vo vopred vyhriatej rúre na teplotu 180 °C približne 15 minút.
  5. Vyberieme, necháme postáť pirbližne 5 minút.
  6. Poprášime práškovým cukorm a stočíme na piškótu aj s papierom. Necháme dobre vychladnúť.
  7. Plátkovú želatínu namočíne do studenej vody aby zmäkla.
  8. V mlieku rozšľaháme puding a za stáleho miešania ho uvaríme.
  9. Keď je puding hustý, pridáme do neho cukor a ešte necháme prebublať.
  10. Odstavíme z ohňa a primiešame maslo. Miešame kým sa hmoty spoja.
  11. Pridáme vyžmýkanú želatínu a dobre premiešame, aby sa plátky želatíny roztopili a rovnomerne sa rozložili po celej hmote.
  12. Vychladnutú roládu natrieme džemom.
  13. Pri zvíjaní rolády s džemom postupne odstraňujeme papier na pečenie. V tom istom papieri ju už natretú džemom zabalíme a odložíme na pár minút do chladničky, kým sa puding mierne ochladí.
  14. Roládu vyberieme a nakrájame na približne 0,5 cm plátky.
  15. Tortovú formu vyložíme potravinovou fóliou a nazeranými plátkami rolády.
  16. Najskôr vyložíme dno formy a potom aj boky naokolo.
  17. Naberačkou opatrne nanesieme polovicu pudingu, uložíme olúpané banány a prikryjeme druhou polovicou pudingovej plnky.

    FotoRecept | Banánová slimáčiková torta

  18. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  19. Stuhnutú tortu preložíme na servírovací podnos. Odstránime potravinársku fóliu.
  20. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s 2 - 3 PL cukru (podľa chuti). Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a posypeme čoko hoblinkami.

FotoRecept | Banánová slimáčiková torta

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>