Jelenie ragú

Zdieľajte recept

Jelenie ragú

By 19. september 2016

Divinu nemáme na stole často, ale občas sa objaví. Aj minule som dostala kus jelenieho stehna a mala som chuť udusiť ho, urobila som dobre, mali sme vynikajúci obed.

 

 

 

  • Rating 4 stars - based on 1 review(s)
  • Allergens :

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Na roztopenú masť dáme opiecť na hrubo nakrájanú cibuľu.jelenie-ragu
  2. Mäso nakrájame na hrubšie kusy. Používam rovnaké množstvo mäsa a cibule (nie podľa váhy, ale podľa objemu).jelenie-ragu
  3. Keď máme cibuľu opečenú do zlato-hneda, pridáme mäso.
  4. Mäso opečieme zo všetkých strán.
  5. Pridáme jalovec (borievky), bobkový list, nové korenie, soľ a čierne mleté korenie.
  6. Postupne pridáme paradajkový pretlak a šípkový lekvár, zalejeme červeným vínom.
  7. Víno necháme vyvariť. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler .jelenie-ragu
  8. Podlejeme vodou a privedieme k varu.jelenie-ragu
  9. Potom oheň stiahneme na minimum a dusíme do mäkka.
  10. Na záver dosolíme a dokoreníme.

Pri divinovom mäse používame výrazné korenie. Paradajkový pretlak – koncentrát zahustí omáčku, preto nemusíme používať múku alebo zemiaky.

Ak si uvaríte jedlo podľa tohoto receptu, prajem dobrú chuť.
Vaša Laura ♥    jelenie-ragu

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>