NajRecept.sk Cestoviny Fotorecept | Zapekané cestoviny
Fotorecept | Zapekané cestoviny
Fotorecept | Zapekané cestoviny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   20.9.2016

Fotorecept | Zapekané cestoviny

Tak a je tu ďalší z radu receptov z relácie Slovensko chutí, ktorý mi prešiel pod rukami. A tak isto musím chváliť. A tak isto, ako viac menej skoro vždy, som si ho prispôsobila aktuálnym chutiam a môžem ďalej už len odporúčať. A hlavne, keď si prejdete zoznam surovín zistíte, že máte drvivú väčšinu aj tak doma pekne nahromádke. Tak poďme na to...

Suroviny
cestoviny
(pokrájaná na menšie plátky (cca 100 dkg)
šunka
(tvrdý, na strúhanie)
syr
1/2 hlavičky (surová)
cvikla
1 kelímok
sladká smotana
1 ks (celé)
vajce
soľ
korenie
olivový olej
provensálske korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cestoviny si uvarte al dente a nechajte vychladnúť. K nim pridajte pokrájanú šunku a nastrúhaný syr. Riadne spolu premiešajte.
  2. Vo food procesore si posekajte nadrobno ošúpanú surovú cviklu.
  3. V druhej miske si zmiešajte smotanu, vajíčka, soľ, korenie, provensálske korenie a pridajte posekanú cviklu.
  4. Riadne prešľahajte tyčovým mixérom do smotanovej zálievky.
  5. Cestoviny zmiešané so syrom a šunkou vysypte do vymastenej zapekacej formy a zalejte smotanovou zálievkou.
  6. Pri 175 stupňoch nechajte zapiecť cca 30-40 minút, kým sa smotana nezapečie a na vrchu cestovín vám nevznikne krásna zlatohnedá kôrka.
  7. Večeru máte hotovú. Preto mi neostáva nič iné, len vám zaželať dobrú chuť.
My sme cestoviny jedli nakoniec na dva razy- v deň upečenia sme si ich dali ako hlavné jedlo a na druhý deň sme si zostatok rozdelili ako prílohu ku grilovanúmu kuraťu. No a ak ste si kúpili viac cvikle a neviete, ako jú ešte zužitkovať, skúste tento koláč. Vrelo odporúčam. Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár