Cícerovo-paradajková polievka

Zdieľajte recept

Cícerovo-paradajková polievka

By 6. september 2016

Cícer mám doma vždy v zásobe, ale iba ten suchý, ktorý sa musí vopred namočiť. Obsahuje veľa železa, vlákniny a predovšetkým bielkoviny či vitamíny skupiny B. Výhodou je, že pri varení nestráca veľa živín. Môžete ho použiť na prípravu polievok, nátierok či plnohodnotných hlavných jedál. Mojou najobľúbenejšou je práve cícerovo-paradajková polievka.

 

 

Ingrediencie

Postup prípravy

Cícer vopred namočíme (najlepšie na noc). Pred varením vodu zlejeme, zalejeme ho 2 litrami čerstvej vody a varíme až do zmäknutia. Nesolíme! Cícer osolíme až keď je takmer uvarený. Keď je cícer mäkký pridáme konzervu paradajok a povaríme ešte cca 5 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Odstavíme.
Pridáme asi 1 PL oregana (ak použijeme sušený tak postačí 1 ČL) a polievku rozmixujeme.
Krátku cestovinu uvaríme podľa návodu, rozdelíme do misiek a zalejeme horúcou polievkou.
Prajem dobrú chuť!
https://spinavakuchyna.files.wordpress.com/2016/01/8bcee-img_0148.jpg?w=640

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>