Bezlepkový cviklovo-čokoládový koláč

Zdieľajte recept

Bezlepkový cviklovo-čokoládový koláč

By 9. september 2016

Doma sa nám povaľovala cvikla a môj zámer s ňou bol jasný – upiecť bezlepkový koláčik, ktorý by bol zároveň veganský. To sa mi až tak celkom nepodarilo, keďže som doňho dala med. Med však môžete nahradiť cukrom. Do cesta ide cviklové pyré, vďaka ktorému koláč zostane šťavnatý a čokoláda, ktorá krásne prevonia váš byt. Upečte chutný a zdravý koláč bez lepku, vajec a laktózy.

 

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Uvarenú a vychladnutú cviklu ošúpeme a rozmixujeme na pyré.
  2. V miske zmiešame mletý ľan s vodou a necháme stáť cca 10 minút.
  3. Pridáme cviklové pyré, med, vanilku, kakao, PDP, štipku soli. Mixérom vymiešame.
  4. Do zmesi pridáme mleté mandle, rozpustenú čokoládu (rozpustíme ju nad vodnou parou) a olivový olej a opäť vymiešame.
  5. Zmes vylejeme na vymastený plech, na vrch poukladáme ovocie (ja som použila zavárané višne), posypeme mandľovými lupienkami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C.

 

Bezlepkový cviklovo-čokoládový koláč

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>