NajRecept.sk Pečivo Paperovo mäkká focaccia
Paperovo mäkká focaccia
Recept Paperovo mäkká focaccia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   1.8.2016

Paperovo mäkká focaccia

Tato focaccia je z mlieka a nie z vody ako klasická. Je naozaj vynikajúca, mäkká a navyše na jej prípravu potrebujeme len málo času, nakoľko cesto nemusíme miesiť a necháme ho kysnúť rovno na plechu.

Suroviny
500 g
hladká múka
400 ml
mlieko
50 ml
olej
soľ
25 g
droždie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Suroviny spolu zmiešame a cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Cesto má byť redšie, v množstve surovín som sa nepomýlila :-)
  2. Necháme cesto takto kysnúť na plechu 1 až 1 a pol hodiny zakryte napr. utierkou alebo druhým hlbším plechom otočeným naopak.
  3. Potom cesto potrieme olivovým olejom zriedeným trochou mlieka, osolíme a poukladáme na vrch olivy, prip. mini paradajky.
  4. Dáme upiecť pri 200-220 °C.
Dobru chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár