Paperovo mäkká focaccia

Zdieľajte recept

Paperovo mäkká focaccia

By 1. august 2016

Tato focaccia je z mlieka a nie z vody ako klasická. Je naozaj vynikajúca, mäkká a navyše na jej prípravu potrebujeme len málo času, nakoľko cesto nemusíme miesiť a necháme ho kysnúť rovno na plechu.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Suroviny spolu zmiešame a cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Cesto má byť redšie, v množstve surovín som sa nepomýlila :-)
  2. Necháme cesto takto kysnúť na plechu 1 až 1 a pol hodiny zakryte napr. utierkou alebo druhým hlbším plechom otočeným naopak.
  3. Potom cesto potrieme olivovým olejom zriedeným trochou mlieka, osolíme a poukladáme na vrch olivy, prip. mini paradajky.
  4. Dáme upiecť pri 200-220 °C.
Dobru chuť!
Paperovo mäkká focaccia

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

2 odpovedí na Paperovo mäkká focaccia

  1. Robo

    Tento recept je pekna kravina, nechal som sa napáliť po zmiešaní surovín sa cesto v žiadnom prípade nedá vylievať a vznikne s toho hmota ktorá sa nedá na plechu ani len rozotrieť, takže všetko putovalo do koša !

    • najrecept

      Ahoj Robo, mrzí nás, že sa ti focaccia nepodarila. Recept je odskúšaný autorkou, takže pomer surovín i postup by mal byť správny. Vyskúšame tento recept pripraviť a zistíme kde sa mohla stať chyba :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>